X

D

De Kerstnar (kerstmusical)

Kerstmusical 2018

Aantal rollen: minimaal 10, maximaal +/- 40

Aantal liedjes: 4

Speelduur: +/- 30 minuten

VANAF 99.50 Incl. verzending

Samenvatting Musical

Als de kerstnar hoort dat er een kindje is geboren, besluit hij op kraamvisite te gaan. Hij neemt cadeautjes mee: een deken, een brood en een knuffel. Onderweg komt hij huilende kinderen tegen. Ze hebben het koud. De kerstnar kan ze toch niet in de kou laten staan? Hij geeft ze de deken. Verderop zijn er weer huilende kinderen, ze hebben honger. Hij geeft ze het brood. Als er weer verderop kinderen zijn die niets te spelen hebben, geeft hij ze de knuffel.

 

Maar nu heeft hij niets meer om aan de baby te geven. De drie koningen die hij onderweg tegenkomt hebben grote cadeaus bij zich. Ook de herders en de os en de ezel hebben cadeautjes voor de baby. Ze vinden het maar stom dat de kerstnar met lege handen komt. De kerstnar schaamt zich. Hoe kan hij zo voor Maria en Jozef en de baby verschijnen?

 

Je maakt het mee in deze grappige en ontroerende kerstmusical, die ongeveer een half uur duurt. Met tekst van Rick Dros (Volg die Ster). De Kerstnar is gebaseerd op een verhaal van de Zwitserse schrijver Max Bolliger, dat zijn inspiratie weer vindt in het nog oudere verhaal De Vierde Wijze, van de Amerikaanse schrijver Henry van Dyke.

LEES HIER EEN GEDEELTE UIT HET TEKSTBOEK / HANDLEIDING

 • Geschikt voor spelers vanaf groep 5 t/m 7

 • Geschikt voor kerstviering in school of kerk

 • In twee versies beschikbaar:

  Musicalversie: het verhaal wordt verteld d.m.v. spel

  Voorleesmusical: het verhaal wordt verteld door een verteller en uitgebeeld door de spelers

 • De liedjes zijn thuis te oefenen op Spotify

4.5 van de 5 sterren

8 reviews
 • 5
  5 Stuks
 • 4
  2 Stuks
 • 3
  1 Stuks
 • 2
  0 Stuks
 • 1
  0 Stuks

4,3

Reina - Protestantse Gemeente Hellevoetsluis

" Na de musical Volg die ster besloten we de musical de Kerstnar dit jaar van jullie te bestellen. Helaas voldeed deze totaal niet aan de verwachtingen. De scene's waren niet humoristisch, en veel te simpel. Het feit dat elke scene van het weggeven van het cadeau precies hetzelfde was maakte de musical saai. we hebben dan ook besloten deze musical niet uit te voeren, maar een andere. Heel jammer dus. "

8,7

W - De Kandelaar

" Hele leuke en vrolijke kerstmusical waarin op een aansprekende manier de kerstboodschap over gebracht wordt. "

10,0

Bert - Pallas Athene

" Sterk verhaal, goede humor ('Sesamstraathumor': grappen waar ouders op reageren), mooie rolverdeling, vlot in te studeren door heldere lijn in het verhaal. Neutraal en toch het Kerstgevoel. Aantal liedjes is ook perfect. Meer van dit alstublieft! "

7,7

Erika - Bosschool

" Hele compact, makkelijk in te studeren en aan te leren musical, geschikt voor een kleine groep, uitgevoerd met 16 leerlingen van groep 4. Liedjes zijn leuk, Alleen te veel herhaling: 3 keer huilende kinderen, dat kan leuker en veel scenes hetzelfde liedje, vond ik en vonden de kinderen matig. "

9,0

Sanne - OJS de Petteflet

" leuke liedjes, duidelijke structuur en een mooi verhaal. "

8,0

Aafje - basisschool St.Theresia

" Een leuke eigentijdse musical, met leuke liedjes. "

8,3

Grietje - OBS De Poolster

" Leuke musical om op te voeren voor de onderbouw. Door de vele herhalingen (ook in de liedjes) sprak deze musical enorm aan. "

10,0

J - Kinderkoor "Joy"

" In 5 weken hebben wij de kerstnar ingestudeerd. We hebben gebruik gemaakt van de voorleesversie. Deze hebben we iets aangepast zodat er in alle scene's toch nog wat tekst te zeggen was voor de kinderen die een rol hadden. We hebben de musical uitgevoerd met 22 kinderen op kerstavond in onze kerk. De allerkleinsten waren schaapjes in de scene van de herders. De kerstnar werd gespeeld door een oudere die er een leuk verbindend spel van maakte. Na afloop hebben we veel lovende reacties gehad. "Deze review is geplaatst op klantenvertellen.nl en wordt automatisch opgehaald. Klik op de afbeelding onder dit bericht om alle reviews te bekijken.
Klantenvertellen Badge

Andere vragen ?

 • Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

  De musical is geschreven voor ongeveer 21 spelers. Het minimum is 10, het maximum +/- 40. In het laatste geval moet een deel van de tekstbeurten over meerdere spelers verdeeld worden.

 • Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

  Met het plaatsen van je bestelling maak je automatisch en account aan. Je ontvangt per e-mail je inloggegevens van dit account.

  In het account vind je:
  - de tekstboeken (zowel in Word als in pdf)
  - De handleiding (pdf)
  - de bladmuziek (in pdf)

  Per post:
  - Een tekstboek
  - Een handleiding
  - Een cd met muziek/geluid voor bij de voorstelling (karaoke én karaoke-plus) en met de ingezongen versies als ondersteuning bij het instuderen
  - eventuele extra's die zijn bijbesteld

 • Wat is een digitaal tekstboek precies?

  Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel leerkrachten worden hier blij van, want:
  1. je kunt de tekst gemakkelijk aanpassen (zoals namen van rollen veranderen, gedeeltes erbij schrijven of weghalen)
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor leerlingen, hulpouders of collega's.

 • Hebben jullie tips om het instuderen makkelijker te maken?

  Jazeker. De afgelopen jaren hebben we er hard aan gewerkt om het instuderen voor de kinderen én voor de leerkracht makkelijker en leuker te maken.
  1. Op deze site en op Spotify kun je alle liedjes oefenen
  3. Onder de tab Tips vind je blogs van deskundigen en Rep en Roer zelf overuiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van een musical

De Kerstnar (kerstmusical)

Kerstmusical 2018

Terug
Wat leuk dat je De Kerstnar (kerstmusical) wilt gaan bestellen! Vul de onderstaande vragen in om je bestelling compleet te maken.

 • 1 tekstboekje
 • 1 handleiding
 • 1 cd
 • inlog downloadpagina (met o.a. digitaal tekstboek)
VANAF 99.50 Incl. verzending
 • Bij meerdere groepen binnen dezelfde locatie van de school dien je een extra instudeerpakket per extra groep aan te schaffen. Hiervoor betaal je slechts €40,- voor een tweede set. Zijn er andere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dienen deze locaties hiervoor zelf een musicalpakket aan te schaffen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Bij digitale levering ontvang je geen cd, handleiding en tekstboek over de post. Alles is dan te downloaden vanuit je account. Kies je voor het postgedeelte, ontvang je daarnaast ook alles in je account.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je kunt extra cd's bestellen als reserve voor als de cd kwijt of beschadigd raakt, of als oefen-cd's voor de leerlingen.

  • 14.5 €

  Een extra handleiding kan handig zijn voor een collega of hulpouder.

  • 6.5 €

De Kerstnar (kerstmusical)
99.50

  Verzending:Gratis

  99.50