X

D

De Kerstnar (Kerstmusical)

Aantal rollen: minimaal 10, maximaal +/- 40

Aantal liedjes: 4

Speelduur: +/- 30 minuten

VANAF 99.50 Incl. verzending

Samenvatting Musical

Als de kerstnar hoort dat er een kindje is geboren, besluit hij op kraamvisite te gaan. Hij neemt cadeautjes mee: een deken, een brood en een knuffel. Onderweg komt hij huilende kinderen tegen. Ze hebben het koud. De kerstnar kan ze toch niet in de kou laten staan? Hij geeft ze de deken. Verderop zijn er weer huilende kinderen, ze hebben honger. Hij geeft ze het brood. Als er weer verderop kinderen zijn die niets te spelen hebben, geeft hij ze de knuffel.

 

Maar nu heeft hij niets meer om aan de baby te geven. De drie koningen die hij onderweg tegenkomt hebben grote cadeaus bij zich. Ook de herders en de os en de ezel hebben cadeautjes voor de baby. Ze vinden het maar stom dat de kerstnar met lege handen komt. De kerstnar schaamt zich. Hoe kan hij zo voor Maria en Jozef en de baby verschijnen?

 

Je maakt het mee in deze grappige en ontroerende kerstmusical, die ongeveer een half uur duurt. Met tekst van Rick Dros (Volg die Ster). De Kerstnar is gebaseerd op een verhaal van de Zwitserse schrijver Max Bolliger, dat zijn inspiratie weer vindt in het nog oudere verhaal De Vierde Wijze, van de Amerikaanse schrijver Henry van Dyke.

LEES HIER EEN GEDEELTE UIT HET TEKSTBOEK / HANDLEIDING

s

Handig om te weten

 • Voor iedereen een rol:
  Geschikt voor spelers vanaf groep 5 t/m 7

 • Kerstviering:
  Geschikt voor kerstviering in school of kerk

 • Voorleesversie beschikbaar:
  Weinig tijd? Lees het verhaal voor en breng tussendoor de liedjes ten gehore.

 • Gemakkelijk zingen:
  De liedjes zijn thuis te oefenen op Spotify

 • Uitgebreide ervaring van een school lezen? Klik hier.

 • Let op:
  Bij deze musical is geen Oefenlokaal of app beschikbaar.

4.57 van de 5 sterren

14 reviews
 • 5
  8 Stuks
 • 4
  6 Stuks
 • 3
  0 Stuks
 • 2
  0 Stuks
 • 1
  0 Stuks

10

Youri van Pelt - obs de Noord

" De kerstmusical voor groep 7 was een succes. Goede uitleg en boekjes. Helemaal prima! "

9

W - De Kandelaar

" Hele leuke en vrolijke kerstmusical waarin op een aansprekende manier de kerstboodschap over gebracht wordt. "

8

Erika - Bosschool

" Hele compact, makkelijk in te studeren en aan te leren musical, geschikt voor een kleine groep, uitgevoerd met 16 leerlingen van groep 4. Liedjes zijn leuk, Alleen te veel herhaling: 3 keer huilende kinderen, dat kan leuker en veel scenes hetzelfde liedje, vond ik en vonden de kinderen matig. "

9

Sanne - OJS de Petteflet

" leuke liedjes, duidelijke structuur en een mooi verhaal. "

8

Aafje - basisschool St.Theresia

" Een leuke eigentijdse musical, met leuke liedjes. "

8

Grietje - OBS De Poolster

" Leuke musical om op te voeren voor de onderbouw. Door de vele herhalingen (ook in de liedjes) sprak deze musical enorm aan. "

7

Cindy DEMON - Heilig Hartschool Knokke

" Mits hier en daar wat aanpassingen aan de originele tekst, konden wij de voorleesversie in België perfect gebruiken. De musical leent zich er toe om alles mooi te laten uitbeelden. Heel veel decor is er niet nodig en met een paar leuke accessoires konden de leerlingen zich goed inleven in hun rol. De liedjes zijn prachtig en gemakkelijk aan te leren. Misschien mochten er nog een paar extra liedjes zijn. "

8

Laura - KBS De Molenwiek

" De kerstmusical "De Kerstnar" was een hele leuke musical om op te voeren. De kinderen vonden het verhaal erg leuk en er zat een goede boodschap achter. De muziek was passend, maar omdat wij de musical met de hele school deden wel wat lastig voor de onderbouw. Onze school heeft het eindnummer met de hele school gedaan en de andere drie nummers verdeeld over de school.De mogelijkheid om de tekstboekjes zelf te printen was erg fijn. Leuk dat we daarmee ook nog wat korting kregen. De materialen zagen er goed uit. "

10

Marion - St.Bonifatius

" De uitleg van de musical staat duidelijk beschreven. Er zijn veel rollen te verdelen. de attributen zijn gemakkelijk te vinden . De liedjes in de musical zijn geweldig en makkelijk om te leren. Kortom, wij hebben een geweldige sfeervolle en muzikale musical kunnen uitvoeren voor alle ouders en kinderen van onze school. "

7

Vera - Otterkolken

" De musical leent zich om met een grotere groep te doen. Ik heb de musical met kinderen uit groep 2 t/m groep 8 gemaakt. Het is een mooi verhaal met leuke liedjes. "

9

Fritz Lieuwes - De Jutter

" Pakketten volledig met alle info en ondersteuning voor een heerlijkeoefenperiode met als slot een hele gezellige musical met pakkende liedjes. "

9

Victoria - Doopsgezinde gemeente Leeuwarden

" De Kerstnar was een fijne musical om uit te voeren. De handleiding is duidelijk en compleet en het muzikale begeleiding erg fijn. Wij hebben de musical uitgebreid door er twee kerstnarren van te maken die de tekst deelde. Ook voegde wij traditionele kerstliederen toe bij de opkomst van de traditionele figuren (koningen, herders, os en ezel).Omdat er veel herhaling in de tekst zit, was het makkelijk te leren. De herhaling maakte de musical grappig en de boodschap er van was makkelijker te begrijpen. "

9

Bianca - De Kubus

" Wij hebben met leerlingen van alle groepen de musical opgevoerd. Dit was een geweldige ervaring. Kinderen en ouders waren zeer enthousiast. "

10

Gonda Hardeman - De Repelaer

" Wij hebben de musical buiten rond de vijver uitgevoerd. Het publiek liep langs de verschillende scenes. Erg duidelijk en met leuke liedjes. Zeker een aanrader. "Deze review is geplaatst op klantenvertellen.nl en wordt automatisch opgehaald. Klik op de afbeelding onder dit bericht om alle reviews te bekijken.

Andere vragen ?

 • Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

  De musical is geschreven voor ongeveer 21 spelers. Het minimum is 10, het maximum +/- 40. In het laatste geval moet een deel van de tekstbeurten over meerdere spelers verdeeld worden.

 • Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

  Met het plaatsen van je bestelling maak je automatisch en account aan. Je ontvangt per e-mail je inloggegevens van dit account.

  In het account vind je:
  - de tekstboeken (zowel in Word als in pdf)
  - De handleiding (pdf)
  - de bladmuziek (in pdf)

  Per post:
  - Een tekstboek
  - Een handleiding
  - Een cd met muziek/geluid voor bij de voorstelling (karaoke én karaoke-plus) en met de ingezongen versies als ondersteuning bij het instuderen
  - eventuele extra's die zijn bijbesteld

 • Wat is een digitaal tekstboek precies?

  Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel leerkrachten worden hier blij van, want:
  1. je kunt de tekst gemakkelijk aanpassen (zoals namen van rollen veranderen, gedeeltes erbij schrijven of weghalen)
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor leerlingen, hulpouders of collega's.

 • Hebben jullie tips om het instuderen makkelijker te maken?

  Jazeker. De afgelopen jaren hebben we er hard aan gewerkt om het instuderen voor de kinderen én voor de leerkracht makkelijker en leuker te maken.
  1. Op deze site en op Spotify kun je alle liedjes oefenen
  3. Onder de tab Tips vind je blogs van deskundigen en Rep en Roer zelf overuiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van een musical

 • Hoe zit het met de opvoerrechten?

  Het opvoeringsrecht van een bestelde musical is verbonden aan één groep van de school gedurende één speelperiode. Zijn er meerdere groepen binnen de school die de musical opvoeren, dan dien je per groep een extra instudeerpakket aan te schaffen. Zijn er meerdere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dien je hiervoor een extra musicalpakket aan te schaffen. Aan heropvoering in een andere speelperiode met een andere groep zijn kosten verbonden. Hiervoor is een kortingscoupon van 50% te vinden in het account.

De Kerstnar (Kerstmusical)

Terug
Wat leuk dat je De Kerstnar (Kerstmusical) wilt gaan bestellen! Vul de onderstaande vragen in om je bestelling compleet te maken.

 • 1 tekstboekje
 • 1 handleiding
 • 1 cd
 • In je account: het tekstboek, de voorleesversie + overige downloads
VANAF 99.50 Incl. verzending
 • Bij meerdere uitvoerende groepen binnen dezelfde locatie van de school dien je een extra instudeerpakket per extra groep aan te schaffen. Hiervoor betaal je slechts €40,- voor een tweede set. Hierin zit hetzelfde als in het musicalpakket: een tekstboekje, handleiding, cd en de opvoerrechten voor één groep.  Zijn er andere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dienen deze locaties hiervoor zelf een musicalpakket aan te schaffen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Bij digitale levering ontvang je geen cd, handleiding en tekstboek over de post. Alles is dan te downloaden vanuit je account. Kies je voor het postgedeelte, ontvang je daarnaast ook alles in je account.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Geen overige vragen

  Je kunt extra cd's bestellen als reserve voor als de cd kwijt of beschadigd raakt, of als oefen-cd's voor de leerlingen.

  • 14.5 €

  Een extra handleiding kan handig zijn voor een collega of hulpouder.

  • 6.5 €

De Kerstnar (Kerstmusical)
99.50

  Verzending:Gratis

  99.50