Veelgestelde vragen

Hoe snel heb ik de musical in huis?

In de regel wordt de musical binnen 1-2 werkdagen verstuurd. Maximaal binnen vijf dagen, met uitzondering van de zomervakantie.

Hoe kan ik een musical bestellen?

Je kunt een musical bestellen via het bestelformulier op de pagina van de betreffende musical. Ook kun je telefonisch bestellen via 06-1466 8130. Of je stuurt een e-mail met daarin je bestelling en de adresgegevens van de school. Graag vermelden hoe je wenst te betalen:
– voor ontvangst van de bestelling (wij sturen de factuur toe)
– na ontvangst van de bestelling (€7,- extra)

Kan ik een proefzending bestellen?

Je kunt bij ons geen proefzendingen meer bestellen. Je kunt op de pagina van de betreffende musical het tekstboek en de handleiding gedeeltelijk inkijken en de muziek beluisteren. Mocht je hierna nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zijn de prijzen inclusief of exclusief btw?

De prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Hoe hoog zijn de verzendkosten?

Wij hanteren een vast tarief voor verzend- en administratiekosten. Bij bestelling van een musicalpakket binnen Nederland is dat 7,50 euro. Voor België is dat 13,50 euro. Voor bijbestellingen wordt een lager tarief gehanteerd.

Kan de school een naheffing verwachten van BUMA STEMRA of Sabam?

Nee, de auteursrechten zijn inclusief de prijs. Scholen dragen jaarlijks een bijdrage af aan BUMA/STEMRA (of SABAM in België) voor al het muziekgebruik, bestemd voor de rechthebbenden.

Is het mogelijk korting te ontvangen?

Je kunt als school korting ontvangen op het musicalpakket als je school eerder een musical van ons heeft uitgevoerd en naar aanleiding daarvan onze enquête heeft ingevuld. Je ontvangt daarvoor een kortingscode.

Hoe moet ik betalen?

Je kunt op de volgende manieren betalen:

  • via iDEAL: de bestelling kan direct worden verwerkt
  • via een bankoverschrijving: na ontvangst van de betaling wordt de bestelling verwerkt.
  • betaling na ontvangst: de school betaalt dan binnen drie weken na ontvangst. Voor deze mogelijkheid wordt 7 euro extra administratiekosten berekend.

Hoe ontvang ik de factuur?

De factuur wordt digitaal verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. In het bestelformulier kun je eventueel een ander factuuradres opgeven en een BRIN-nummer vermelden.

Kan ik het bestelde materiaal retourneren?

In principe kun je een bestelde musical niet retourneren. In overleg is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Neem altijd eerst contact met ons op.

Waar vind ik informatie over de rolverdeling bij meer of minder spelers?

Op de pagina van de betreffende musical vind je bij ‘digitaal tekstboek’ het aantal spelers waarvoor deze musical geschikt is. In de inzage-handleiding vind je meer informatie over de rolverdeling.

Ik heb een kleine klas. Hoe ontvang ik het digitale tekstboek met een kleine rolverdeling?

Als je bestelt, ontvang je de links naar alle digitale tekstboeken van de betreffende musical. Je kunt dan de link kiezen die je nodig hebt.

Zijn er ook papieren tekstboekjes met een kleinere of grotere rolverdeling beschikbaar?

Nee. De versies met een kleinere of grotere rolverdeling zijn alleen digitaal beschikbaar.

Zijn er digitale tekstboeken op maat beschikbaar?

Wij bieden (vooral van de nieuwere musicals uit ons assortiment) verschillende versies van de tekstboeken aan. Op de pagina van de betreffende musical vind je informatie over het aantal spelers waarvoor de musical geschikt is. Verder sturen leerkrachten ons soms een tekstboek van een van onze musicals, dat zij hebben aangepast voor een aantal spelers dat wij niet aanbieden. Wij kunnen je die versie dan toesturen. Mocht je zelf een aangepaste versie hebben, dan ontvangen wij die ook graag, zodat we die weer kunnen aanbieden.

Is de bladmuziek van de liedjes digitaal beschikbaar?

Op verzoek kunnen we je de bladmuziek van de liedjes in pdf toesturen.

Ik wil een eerder gekochte musical heropvoeren, mag dat?

Als je school in een eerder seizoen een bepaalde musical heeft uitgevoerd en je wilt hem nogmaals uitvoeren, hoef je alleen het heropvoeringsrecht te kopen. Dit bedraagt €29,50. Stuur ons dan even een e-mail.

Hoe kan ik van het digitale tekstboek boekjes maken van A5 formaat?

Voor Windows: zorg dat het bestand een aantal pagina’s heeft dat te delen is door 4. Ga naar ‘Pagina layout’, klik op ‘Pagina set up’. Zorg dat ‘Landscape’ en ‘Katern’ (book form) aangevinkt staan. Ga naar het tabblad ‘Paper’. Het formaat blijft op A4 staan (want er komen twee bladzijden op 1 A4). Kies voor dubbelzijdig afdrukken (indien mogelijk met je printer).

Voor Mac: je kunt heel eenvoudig en gratis de applicatie ‘Create Booklet’ downloaden. Klik hier om dit te downloaden. Als je het programma hebt geïnstalleerd, vind je bij Afdrukken, pdf, de optie ‘Maak boekje’. Zorg dat het bestand een aantal pagina’s heeft dat te delen is door 4. Kies voor dubbelzijdig afdrukken (indien mogelijk met je printer).

Copyshop: je kunt de boekjes natuurlijk ook laten maken door de plaatselijke copyshop. Zorg dat het word-bestand een aantal pagina’s heeft dat is te delen door 4, sla het op als pdf en laat het afdrukken als A5-boekjes.

Kan je de cd’s van de musicals los kopen?

Dat kan als je de musical bij ons besteld hebt en een extra cd wilt. Je kan dan per e-mail of telefonisch de bijbestelling doorgeven. Je betaalt dan de cd plus de portokosten. Het is niet mogelijk de cd te bestellen zonder dat je het musicalpakket hebt. Wel kun je de muziekrechten apart aanschaffen. Je betaalt dan de helft van de prijs en ontvangt de cd en de opvoerrechten. Neem dan even contact met ons op.

Is het toegestaan musicals over te nemen van een andere school?

Nee, elke school dient een eigen exemplaar van een musical aan te schaffen. Voor meer info zie de leveringsvoorwaarden.