X
V

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord

 • Hoe kan ik een musical bestellen?

  Je kunt een musical bestellen via het bestelformulier op de pagina van de betreffende musical. Ook kun je telefonisch bestellen via 030-227 1985.

 • Kan ik een proefzending bestellen?

  Je kunt bij ons geen proefzendingen bestellen. Je kunt op de pagina van de betreffende musical het tekstboek en de handleiding gedeeltelijk inkijken, de muziek beluisteren en de rolverdeling bij meer of minder spelers bekijken. Mocht je hierna nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 • Hoe snel heb ik de musical in huis?

  De toegang tot je account met je downloads krijg je vaak al op de dag van je bestelling. Het postgedeelte van de musical wordt binnen maximaal vijf werkdagen verstuurd, met uitzondering van de zomervakantie.

 • Wat is een digitale levering?

  Bij digitale levering ontvang je geen cd, handleiding en tekstboek over de post. Alles is dan te downloaden vanuit je account. Kies je voor het postgedeelte, ontvang je daarnaast ook alles in je account.

 • Wat staat er in mijn account?

  In je account kan je je bestelinformatie terugvinden, zoals wat je hebt besteld en welke adresgegevens je hebt opgegeven.

  Daarnaast vind je in je account de downloads: De digitale tekstboeken, de rolverdeling bij meer of minder spelers, de rollenschema’s, de bladmuziek en overige extra’s.

 • Hoe kom ik aan het digitale tekstboek?

  Bij bestelling wordt automatisch een account aangemaakt. Vanaf je account zijn alle digitale tekstboeken te downloaden. De inloggegevens van je account ontvang je per e-mail, direct na het plaatsen van je bestelling.

 • Is het toegestaan musicals over te nemen van een andere school?

  Nee. Elke school, ook een andere locatie van dezelfde school, dient een eigen exemplaar van een musical aan te schaffen.

 • Kun je de cd’s van de musicals los kopen?

  Dat kan als je de musical bij ons besteld hebt en een extra cd wilt. Je kan dan per e-mail of telefonisch de bijbestelling doorgeven. Je betaalt dan de cd plus de portokosten. Het is niet mogelijk de cd te bestellen zonder dat je het musicalpakket hebt. Wel kun je de muziekopvoerrechten apart aanschaffen. Je betaalt dan de helft van de prijs en ontvangt de cd en de opvoerrechten. Neem hiervoor even contact met ons op.

 • Hoe kan ik van het digitale tekstboek boekjes maken van A5 formaat?

  Voor Windows: zorg dat het bestand een aantal pagina’s heeft dat te delen is door 4. Ga naar ‘Pagina layout’, klik op ‘Pagina set up’. Zorg dat ‘Landscape’ en ‘Katern’ (book form) aangevinkt staan. Ga naar het tabblad ‘Paper’. Het formaat blijft op A4 staan (want er komen twee bladzijden op 1 A4). Kies voor dubbelzijdig afdrukken (indien mogelijk met je printer).

  Voor Mac: je kunt heel eenvoudig en gratis de applicatie ‘Create Booklet’ downloaden. Klik hier om dit te downloaden. Als je het programma hebt geïnstalleerd, vind je bij Afdrukken, pdf, de optie ‘Maak boekje’. Zorg dat het bestand een aantal pagina’s heeft dat te delen is door 4. Kies voor dubbelzijdig afdrukken (indien mogelijk met je printer).

  Copyshop: je kunt de boekjes natuurlijk ook laten maken door de plaatselijke copyshop. Zorg dat het word-bestand een aantal pagina’s heeft dat is te delen door 4, sla het op als pdf en laat het afdrukken als A5-boekjes.

 • Ik wil een eerder gekochte musical heropvoeren, mag dat?

  Als je school (dezelfde locatie) in een eerder seizoen een bepaalde musical heeft uitgevoerd en je wilt hem nogmaals uitvoeren, hoef je alleen het heropvoeringsrecht aan te schaffen. Dit bedraagt 50% van de prijs van het musicalpakket. Hiermee krijg je weer toegang tot de downloads, heb je weer recht op de service van Rep en Roer en kan je eventueel bijbestellingen doen.

  Je hebt hiervoor een kortingscoupon gekregen in je account. Gaat het om een musical die vóór 2018 is aangeschaft en heb je geen coupon? Stuur ons dan even een e-mail, dan ontvang je van ons de 50% kortingscode.

 • Zijn er digitale tekstboekjes op maat beschikbaar?

  Van de meeste musicals zijn verschillende versies van de tekstboeken beschikbaar. Die zijn dan geschikt voor meer of minder spelers dan het standaard aantal. Op de pagina van de betreffende musical vind je informatie over het aantal spelers waarvoor de musical minimaal en maximaal geschikt is. Bij bestelling ontvang je het digitale tekstboek dat geschikt is voor jouw groepsgrootte in je account.

   

 • Zijn er papieren tekstboekjes op maat beschikbaar?

  Van de standaard versie van alle musicals zijn papieren tekstboekjes bij te bestellen.

  Van de musicals Betoeterd, Niet te filmen, Torenhoog! en De DJ draait door zijn ook papieren tekstboeken op maat te bij te bestellen. LET OP: Je bestelling wordt direct verstuurd vanuit de drukkerij, waardoor je boekjes op een ander moment bezorgd zullen worden dan de rest van je bestelling.

 • Ik heb een kleine klas. Hoe ontvang ik het digitale tekstboek met een kleine rolverdeling?

  Bij bestelling wordt automatisch een account aangemaakt. Vanaf je account is het digitale tekstboek te downloaden dat geschikt is voor jouw groepsgrootte.

 • Kan ik het bestelde materiaal retourneren?

  In principe kun je een bestelde musical niet retourneren. In overleg is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Neem altijd eerst contact met ons op.

 • Hoe ontvang ik de factuur?

  De factuur wordt digitaal verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. In het bestelformulier kun je eventueel een afwijkend factuuradres opgeven en een BRIN-nummer vermelden.

 • Hoe moet ik betalen?

  Je kunt op de volgende manieren betalen:

  – via iDEAL: je ontvangt dan €2,50 korting op je bestelling

  – Je kunt achteraf betalen op factuur. Hiervoor rekenen we geen extra kosten

  – Voor Belgische klanten is de mogelijkheid om te betalen via 

 • Is het mogelijk korting te ontvangen?

  Je kunt als school korting ontvangen als de school het afgelopen jaar een musical van Rep en Roer heeft uitgevoerd en naar aanleiding daarvan een beoordeling heeft ingevuld. Je ontvangt daarvoor een kortingscode t.w.v. 10%. Een beoordeling schrijven? Stuur ons even een mailtje, dan sturen we je een uitnodiging.

 • Kan de school een naheffing verwachten van BUMA STEMRA of Sabam?

  Nee, de auteursrechten zijn inclusief de prijs. Scholen dragen jaarlijks een bijdrage af aan BUMA/STEMRA (of SABAM in België) voor al het muziekgebruik, bestemd voor de rechthebbenden.

 • Worden er verzendkosten berekend?

  Nee. De verzendkosten zijn inclusief de prijs.

 • Zijn de prijzen inclusief of exlusief btw?

  De prijzen zijn inclusief btw en verzendkosten.