Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord

 • Zijn er tekstboekjes op maat beschikbaar?

  Van de meeste musicals zijn meerdere versies van de tekstboeken beschikbaar. Die zijn geschikt voor meer of minder spelers dan het standaard aantal. Op de pagina van de betreffende musical vind je informatie over het aantal spelers waarvoor de musical minimaal en maximaal geschikt is. Na bestelling kun je het tekstboek dat geschikt is voor jouw groepsgrootte vanuit je account downloaden. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes (minimaal 11 stuks) op maat bestellen. De kosten bedragen €3,- per stuk, inclusief verzendkosten.  

 • Zijn de prijzen inclusief of exlusief btw?

  De prijzen zijn inclusief btw en verzendkosten.

 • Worden er verzendkosten berekend?

  Nee. De verzendkosten zijn inclusief de prijs.

 • Wat staat er in mijn account?

  In je account vind je de downloads: Het tekstboek geschikt voor jouw groepsgrootte, de handleiding, de muziek voor bij de voorstelling, de rolverdeling bij meer of minder spelers, de rollenschema's, de bladmuziek en overige extra's. Ook vind je hier de toegang tot de portal van de app. Daarnaast kun je in je account je bestelinformatie terugvinden. Zoals de factuur, je bestelgeschiedenis en welke adresgegevens je hebt opgegeven.

 • Kun je de cd's van de musicals los kopen?

  Dat kan als je de musical bij ons besteld hebt en een extra cd wilt. Je kan dan per e-mail of telefonisch de bijbestelling doorgeven. Je betaalt dan de cd plus de portokosten. Het is niet mogelijk de cd te bestellen zonder dat je het musicalpakket hebt. Wel kun je de muziekopvoerrechten apart aanschaffen. Je betaalt dan de helft van de prijs van het musicalpakket en ontvangt de cd en de muziekopvoerrechten. Neem hiervoor even contact met ons op.

 • Kan ik het bestelde materiaal retourneren?

  Nee, in principe kun je een bestelde musical niet retourneren. In overleg is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Neem altijd eerst contact met ons op.

 • Kan ik een proefzending bestellen?

  Je kunt bij ons geen proefzendingen bestellen. Je kunt op de pagina van de betreffende musical het tekstboek en de handleiding voor een groot gedeelte inkijken, de muziek beluisteren en de rolverdeling bij meer of minder spelers bekijken. Mocht je hierna nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 • Kan de school een naheffing verwachten van BUMA STEMRA of Sabam?

  Nee, de auteursrechten zijn inclusief de prijs. Scholen dragen jaarlijks een bijdrage af aan BUMA/STEMRA (of SABAM in België) voor al het muziekgebruik, bestemd voor de rechthebbenden.

 • Is het toegestaan musicals over te nemen van een andere school?

  Nee. Elke school, ook een andere locatie van dezelfde school, dient een eigen musicalpakket aan te schaffen.

 • Is het mogelijk korting te ontvangen?

  Je kunt als school korting ontvangen als je school het afgelopen jaar een musical van Rep en Roer heeft uitgevoerd en naar aanleiding daarvan een beoordeling heeft ingevuld op klantenvertellen.nl. Je ontvangt daarvoor een kortingscode t.w.v. 10%. Een beoordeling schrijven? Stuur ons even een mailtje, dan sturen we je een uitnodiging.

 • Ik wil een eerder gekochte musical heropvoeren, mag dat?

  Bij een heropvoering in een andere speelperiode met een andere groep (van dezelfde school) kun je 50% korting ontvangen op een herbestelling. Hiervoor is een aanvraagformulier te vinden in het account. Gaat het om een musical die vóór 2018 is aangeschaft en heb je geen account? Stuur ons dan even een e-mail, dan ontvang je van ons de 50% kortingscode.

 • Ik heb een kleine klas. Hoe ontvang ik het tekstboek met een kleine rolverdeling?

  Bij bestelling wordt automatisch een account aangemaakt. Vanaf je account is het  tekstboek te downloaden dat geschikt is voor jouw groepsgrootte. Het is mogelijk om papieren tekstboekjes bij te bestellen voor jouw aantal spelers. De kosten bedragen €3,- per tekstboekje inclusief verzendkosten.

 • Hoe snel heb ik de musical in huis?

  De toegang tot je account met je downloads krijg je vaak al op de dag van je bestelling. Indien je ook een postgedeelte hebt besteld, heb je dat  binnen maximaal vijf werkdagen in huis, met uitzondering van de zomervakantie.

 • Hoe ontvang ik de factuur?

  De factuur wordt digitaal verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. In het bestelformulier kun je eventueel een afwijkend factuuradres opgeven en een BRIN-nummer vermelden.

 • Hoe moet ik betalen?

  Als school of instelling kun je achteraf betalen op factuur. Hiervoor rekenen we geen extra kosten. Het is ook mogelijk om via iDeal te betalen. Voor Belgische klanten is er een mogelijkheid om te betalen via Bancontact / Mister Cash

 • Hoe kom ik aan het digitale tekstboek?

  het tekstboek (zowel in Word als pdf) is te downloaden vanuit je account.

 • Hoe kan ik van het digitale tekstboek boekjes maken van A5 formaat?

  Voor Windows: zorg dat het bestand een aantal pagina’s heeft dat te delen is door 4. Ga naar ‘Pagina layout’, klik op ‘Pagina set up’. Zorg dat ‘Landscape’ en ‘Katern’ (book form) aangevinkt staan. Ga naar het tabblad ‘Paper’. Het formaat blijft op A4 staan (want er komen twee bladzijden op 1 A4). Kies voor dubbelzijdig afdrukken (indien mogelijk met je printer). Voor Mac: je kunt heel eenvoudig en gratis de applicatie ‘Create Booklet’ downloaden. Klik hier om dit te downloaden. Als je het programma hebt geïnstalleerd, vind je bij Afdrukken, pdf, de optie ‘Maak boekje’. Zorg dat het bestand een aantal pagina’s heeft dat te delen is door 4. Kies voor dubbelzijdig afdrukken (indien mogelijk met je printer). Copyshop: je kunt de boekjes natuurlijk ook laten maken door de plaatselijke copyshop. Zorg dat het word-bestand een aantal pagina’s heeft dat is te delen door 4, sla het op als pdf en laat het afdrukken als A5-boekjes.

 • Hoe kan ik een musical bestellen?

  Je kunt een musical bestellen via het bestelformulier op de pagina van de betreffende musical. Ook kun je telefonisch bestellen via 030-227 1985.

 • Hoe kan ik de app inrichten?

  In je account vind je de link naar de portal van de app. Als leerkracht kan je hier de rollen aan je leerlingen toewijzen. Lees hier over hoe je de oefenaar kunt gebruiken.