Top 5 Beste groep 8 musicals 2024

Welke musicals van Rep en Roer werden de afgelopen jaren het beste gewaardeerd door leerkrachten

Nummer 5

De groep 8 musical:

Gewoon Super

Leerkrachten gaven deze musical een 9

 

Tover het toneel om in supermarkt. Iedereen heeft thuis wel lege verpakkingen om in het decor te zetten. Daarna kun je beginnen met onze meest opgevoerde musical aller tijden. En we weten zeker dat jullie musical gewoon super wordt. Zeker als de klok aan de wand begint te praten, want de klok heeft in al die jaren al heel wat meegemaakt. Maar wat hij nu  in de winkel ziet gebeuren, overtreft al zijn verwachtingen.

Manus, die in de supermarkt werkt, werkt veel te hard en lost eigenlijk alle fouten op van de andere medewerkers. Gelukkig kan Manus de tijd even stilzetten door de klok van de muur te halen. Zo kan hij rustig alles in orde maken. Wanneer deze ietwat ouderwetse supermarkt voor de grap wordt opgegeven voor de wedstrijd ‘Supermarkt van het jaar’, moet iedereen in de benen om deze wedstrijd te winnen.  Maar ook de ouderwetse klok wordt weggehaald! Hoe moet Manus nu alle fouten oplossen?! Kan de supermarkt de wedstrijd nog winnen of loopt nu echt alles in het honderd?

 

 

 • Heel veel verschillende rollen
 • Leuke acts waaronder het stopzetten van de tijd
 • Eenvoudig en goedkoop decor om te maken
 • Handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo’s en karaokevideo’s voor op het digibord

Bekijk deze musical

Fantastisch en goed te volgen musical

Leuke, grappige musical. Goed aan te passen in aantallen. De APP is echt fantastisch! Voor kinderen heel makkelijk zo ook thuis te leren. Instructie filmpjes voor dans zijn perfect en de liedjes kunnen zo ook thuis geluisterd worden.

Lisanne, Schiedam

 

 

Het was geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gewoon Super is echt een fantastische musical! – heel leuke verhaallijn die voor iedereen te begrijpen is – leuke liedjes, die snel blijven hangen en goed te zingen zijn. – grappige personages die leuk aan te kleden zijn – één decor was heel fijn – genoeg mogelijkheden voor eigen inbreng – tijd van 1,5 uur was perfect  Dus zeker aan te raden deze musical!!!

EBC Icarus, Schijndel

Nummer 4

De groep 8 musical:

Over de Kop

Leerkrachten gaven deze musical een 9,1

 

Een musical in samenwerking met de Efteling. Dat moet een sprookjesachtige musical opleveren! Het is een musical geworden waarbij het publiek op het puntje van de stoel gaat zitten. En natuurlijk is het een feest van herkenning met de bekende muziek uit de Efteling. En wie houdt er nu niet van achtbanen?! Stap in, dan gaat groep 8 nog een keer met z’n allen over de kop.

Japie loopt teleurgesteld door het park. Hij is zojuist uitgelachen toen hij zijn achtbaanontwerp aan de jury van de Achtbaan-challenge liet zien. Deze achtbaan kan nooit gebouwd worden. Kinderfantasie! Dan ontmoet hij een vreemde man die zijn tekening graag willen hebben in ruil voor een zakje toverbonen. Verbaasd neemt hij de bonen aan, maar dan botst hij tegen een meisje op en laat al zijn bonen vallen.

De volgende dag is er in het pretpark een gloednieuwe achtbaan uit de grond gegroeid, die reikt tot in de wolken. En hij lijkt precies op de tekening van Japie! Japie gaat er meteen in, maar… hij komt niet meer naar beneden. Hoe loopt dit verhaal af? Je ziet het in deze spectaculaire musical voor groep 8.

Afscheidsmusical 2021 - Over de Kop

 

 

 

 

 

 

 • Veel inspiratie voor decor op onze facebookpagina
 • Een sprookjesachtige musical
 • Liedjes die ook de jongens hard gaan meezingen
 • Handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo’s en karaokevideo’s voor op het digibord

Bekijk deze musical

Deze musical is onze favoriet

We hebben nu al ongeveer 10 jaar de musicals van rep en roer, maar deze staat met stip op 1. Waarom? De liedjes en het verhaal. De liedjes zijn zó leuk en liggen heel lekker in het gehoor. Vooral “Waar is Japie” en “Rode schoenen”. Daarnaast blijven de instructie- en karaokevideo’s zo fijn! Alles is zo te downloaden en makkelijk te vinden, ook de introductievideo is altijd weer leuk! We zijn ontzettend blij dat we ook dit jaar weer voor rep en roer gekozen hebben!

De Schalm, Vugt

 

 

De beste keuze voor een groep 8 musical

Ik vind het bewonderenswaardig hoe jullie het voor elkaar krijgen om het verhaal zó sterk neer te zetten: makkelijk te begrijpen, met veel humor voor zowel kleuters als ouders en een hele duidelijke boodschap / afscheidsthema. En dan die samenwerking met de Efteling: wauw. Al die sprookjes / geluidjes / sfeer die erin terugkomen. Ongelooflijk hoe jullie alles hebben weten in te passen. 

OBS De Vogels, Oegstgeest

Nummer 3 

De groep 8 musical:

Verboden te voeren

Leerkrachten gaven deze musical een 9.1

 

Deze musical speelt zich af in een dierentuin. Laat het publiek genieten van het voeren van de dolfijnen, een kijkje nemen in het vlooiencircus en als klap op de vuurpijl een klassiek concert bijwonen van de stokstaartjes met dirigent Aap van Zweden. Boordevol types en gebeurtenissen zodat ieder kind kan stralen.

Iedereen is druk bezig met de voorbereidingen op de komst van een nieuw en wel heel zeldzaam dier: de Oelewapper. Wanneer ze bij een repetitie van de presentatie het doek van de kooi halen, blijkt de vogel gevlogen! Waar kan hij zijn? Wie heeft hem vrijgelaten? En kunnen ze hem nog op tijd vangen voordat Koningin Minima de vogel komt bekijken?

Groep 8 musical Verboden te voeren

 

 • Neem knuffels van thuis mee voor het decor
 • Veel liedjes waaronder het afscheidslied ‘Vlieg er vandoor’
 • Veel interactie met het publiek
 • Handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo en karaoke video’s voor op het digibord
Bekijk deze musical

Geweldig!

Een leuk verhaal met humor, maar ook een mooie boodschap en goed te volgen voor het publiek. Pakkende liedjes en geweldig verzonnen personages. Ook weer goed verzorgd met de oefen app voor de kinderen. Net als elk jaar zeer tevreden over deze musical van Rep en Roer.

OBS de Plantage, Houten

Musical die iedereen pakt

Superleuke en komische musicals die goed aansluiten op de belevingswereld van kinderen. Kinderen kunnen zich goed inleven en uiten, omdat zij sommige karakters (her)kennen. Fijn dat letterlijk alles, wat je als docent nodig hebt, erbij wordt geleverd. Echt super! Ook is de oefenapp van toegevoegde waarde. Zelfs de stille/verlegen kinderen kwamen helemaal tot leven.

IKC de Appelhof, Druten

Nummer 2 

De groep 8 musical:

Zo goed als nieuw

Leerkrachten gaven deze musical een 9.2

 

Haal de oude spullen van de zolder en tover het podium om tot een echte kringloopwinkel. Want wie houdt nu niet van oude spullen? Er zijn dan ook heel veel kleurrijke types die komen snuffelen in de winkel, maar er wordt echt te weinig verkocht. Om de zaak te redden besluiten eigenaars Sjon en Sjan de helft van de winkel te verhuren aan een hippe ondernemer, die de nieuwste mobiele telefoon komt verkopen. Een musical met heel veel leuke typetjes, vrolijke meezingers en een prachtig einde, zodat groep 8 voor jong en oud kan stralen tijdens de uitvoering.

 

afscheidsmusical 2023 Zo goed als nieuw

 • Eenvoudig en goedkoop decor om te maken met oude spullen
 • Veel liedjes die je meteen mee kan zingen
 • Veel leuke acts zoals een pratende sokpop, een veiling en levend “Wie is het”
 • Handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo en karaoke video’s voor op het digibord
Bekijk deze musical

Wij hebben met veel plezier aan deze musical gewerkt dankzij het duidelijke materiaal.

De musicals van Rep en Roer zijn wat ons betreft inhoudelijk altijd mooi doordacht. Het zijn geen platte of flauwe teksten en er is voor elk kind wel een passsende rol te vinden. De handleiding is duidelijk, het oefenlokaal is erg prettig en de app is voor de kinderen vooral handig om te oefenen. Het is fijn dat het decor niet al te ingewikkeld is.

BS de Fakkel
Utrecht

Wederom fantastisch!

‘Zo Goed Als Nieuw’ zat op een ontzettend goede en leuke manier in elkaar, eigenlijk zoals we dat al jaren op kwalitatief hoog gebied gewend zijn van Rep en Roer! Heel veel leuke types -die echt de musical de sfeer geven-, steengoede muziek, mooi verhaal, dansvideo’s die uitdagend zijn, 1 decor en heel veel ondersteunende tips. Een genot om voor ons als leerkrachten mee te werken! Ook voor de kinderen ontzettend leuk om mee te werken, juist doordat elk type wel iets grappigs of leuks heeft. En voor de ouders echt een spetterende avond! Het overstijgt wat ons betreft het niveau van musical naar theater!

Frits Bodeschool
Urk

Nummer 1 

De groep 8 musical:

Het laatste level

Leerkrachten gaven deze musical een 9.4

 

De musical die het meest gewaardeerd wordt onder leerkrachten is deze musical die zich afspeelt op een pleintje in Parijs. Daar vind je echte Fransen, maar ook toeristen, modellen, wielerfans en levende standbeelden. Mitch is met zijn familie op vakantie in Parijs, maar heeft er helemaal geen zin in. Hij wil liever gamen. Als hij zoek raakt in de grote stad kan hij lekker verder gamen, maar dan moet hij zich wel goed verstoppen. Wie komt hij allemaal tegen in Parijs? En de Tour de France komt ook nog langs. Lukt het Matje van de Modderpoel om te winnen?

 

Het laatste level - afscheidmusical groep 8

 • Tover het podium om tot een Frans pleintje
 • Veel liedjes die je meteen mee kan zingen
 • Veel leuke acts met het publiek zoals het marcheren met Napoleon
 • Handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo en karaoke video’s voor op het digibord
Bekijk deze musical

Geweldig

Ook het laatste level was weer een groot succes. We doen al jaren rep en roer musicals en deze musical stond ook weer bol van goede muziek en een grappige verhaallijn voor de kinderen van groep 3 tot en met 7 en voor de ouders en opa’s en oma’s van de kinderen van groep 8. Wat ook heel fijn is….geen ingewikkelde decorwisselingen…
jps de Kring, Rijen

Heel goed en te snappen verhaal, leuke liedjes die snel blijven ‘hangen’.

De kinderen waren heel enthousiast over het thema, de plek van de musical en de personages. Zat goed in elkaar. Bij veel musicals vind ik altijd dat het verhaal niet altijd te snappen is zonder dat je het hele script gelezen hebt. Dat er aan het eind een onthulling is die dan niet goed uit de verf komt. Dat was in dit geval helemaal niet! Leuke namen die lijken op de ‘echte bekenden’ (Matje van der Modderpoel). Liedjes waren makkelijk aan te leren en bleven goed hangen. Fijn dat er halverwege even een energizer in zit (Napoleons mars). App is heel fijn, samen met alle extra’s; uitleg over personages, tips, dansjes, tekst leren enz.

Suringarschool, Maastricht