Top 5 Beste groep 8 musicals 2023

Welke musicals van Rep en Roer werden de afgelopen jaren het beste gewaardeerd door leerkrachten

Nummer 5

De groep 8 musical

De dj draait door

Leerkrachten gaven deze musical een 9

 

Deze musical speelt zich af in een discotheek en in deze club komt er een heel speciale DJ draaien, met de naam Armina. Als zij komt draaien dan kan je gewoon niet stilstaan! Binnenkort komt er een groot feest helemaal in de stijl van de gouden eeuw met schilderijen van oude meesters aan de wand. Iedereen de dansvloer op en dansen maar.

Maar wat niemand weet, is dat DJ Armina eigenlijk kroonprinses Azalia is. Ze glipt in de nacht stiekem het paleis uit om haar grootste hobby uit te oefenen. Dit mogen de koning en de koning nooit te weten komen.

Als ook nog eens het beroemde schilderij ‘De kaaskoppen’ uit het paleis gestolen wordt, is de koning ten einde raad. Wacht eens… Hangt dat schilderij daar niet tussen al die andere schilderen in de discotheek? Wat doen die dieven daar, hebben ze het schilderij daar tijdelijk opgehangen om het te verbergen? En kan Armina haar passie doorzetten?

Groep 8 Musical DJ Draait Door van Rep en Roer Musical

 

 

 • Een swingende musical
 • Leuke acts waaronder een opsporing verzocht act
 • Grappige act met schilderijen
 • Handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo en karaokevideo’s voor op het digibord

Bekijk deze musical

GEWELDIG

De DJ draait door is een geweldig leuke musical met leuke liedjes en grappige woordgrapjes. De leerlingen vonden het een feestje om deze musical te spelen. 

Iedereen heeft een mooie rol. Ook handig dat je aan kunt geven bij het bestellen voor hoeveel personen de musical moet zijn. Het late perfect!

Patricia, Oss

Altijd fantastische musicals, zeker voor hele grote groepen

Jullie hebben musicals die zeer geschikt zijn voor grote groepen, omdat 40 rollen ook écht 40 rollen zijn. Elke rol doet ertoe in het verhaal. Daardoor heb je in zo’n grote groep voor elk kind een rol die bij hem of haar past. Verder zijn het altijd leuke en afwisselende liedjes, is het oefenlokaal een geweldige hulp om een deel van de choreografieën te oefenen, waardoor de leerlingen hier vaak zelf mee aan de slag kunnen.

Aloysiusschool, Amersfoort

Nummer 4

De groep 8 musical

Gewoon Super

Leerkrachten gaven deze musical een 9

 

Tover het toneel om in supermarkt. Iedereen heeft thuis wel lege verpakkingen en spullen om neer te zetten. Daarna kan je beginnen met onze meest opgevoerde musical allertijden. En we weten zeker dat jullie musical Gewoon Super wordt. Zeker als de klok aan de wand begint te praten, want de klok heeft in al die jaren al heel wat meegemaakt. Maar wat hij nu  in de winkel ziet gebeuren overtreft al zijn verwachtingen.

Manus, die in de supermarkt werkt, werkt veel te hard en lost eigenlijk alle fouten op van de andere mederwerkers. Wanneer deze ietwat ouderwetse supermarkt voor de grap wordt opgegeven voor Supermarkt van het jaar moet iedereen in de benen om deze wedstrijd te winnen. Als Manus erachter komt dat hij de tijd even kan stilzetten door de klok van de muur te halen, kan hij rustig iedereens fouten herstellen. Maar als de veranderingen hem te veel worden rent hij in paniek weg. Kan de supermarkt de wedstrijd nog winnen of loopt nu echt alles in het honderd?

 

 

 • Heel veel verschillende rollen
 • Leuke acts waaronder het stopzetten van de tijd
 • Eenvoudig decor om te maken
 • Handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo’s en karaokevideo’s voor op het digibord

Bekijk deze musical

Fantastisch en goed te volgen musical

Leuke, grappige musical. Goed aan te passen in aantallen. De APP is echt fantastisch! Voor kinderen heel makkelijk zo ook thuis te leren. Instructie filmpjes voor dans zijn perfect en de liedjes kunnen zo ook thuis geluisterd worden.

Lisanne, Schiedam

 

 

Het was geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gewoon Super is echt een fantastische musical! – heel leuke verhaallijn die voor iedereen te begrijpen is – leuke liedjes, die snel blijven hangen en goed te zingen zijn. – grappige personages die leuk aan te kleden zijn – één decor was heel fijn – genoeg mogelijkheden voor eigen inbreng – tijd van 1,5 uur was perfect  Dus zeker aan te raden deze musical!!!

EBC Icarus, Schijndel

nummer 3

De groep 8 musical

Over de Kop

Leerkrachten gaven deze musical een 9,1

 

Een musical in samenwerking met de Efteling. Dat moet een sprookjesachtige musical opleveren! Het is een musical geworden waarbij het publiek op het puntje van de stoel gaat zitten. En natuurlijk is het een feest van herkenning met de bekende muziek uit de Efteling. En wie houdt er nu niet van achtbanen?! Stap in, dan gaat groep 8 nog een keer met z’n allen over de kop.

Japie loopt teleurgesteld door het park. Hij is zojuist uitgelachen toen hij zijn achtbaanontwerp aan de jury van de Achtbaan-challenge liet zien. Deze achtbaan kan nooit gebouwd worden. Kinderfantasie! Hij botst vervolgens op tegen een vreemde man die zijn tekening graag willen hebben in ruil voor een zakje toverbonen. Verbaasd neemt hij de bonen aan, maar dan botst hij tegen een meisje op en laat al zijn bonen vallen.

De volgende dag is er in het pretpark een gloednieuwe achtbaan uit de grond gegroeid, die reitk tot in de wolken. En hij lijkt precies op de tekening van Japie! Japie gaat er meteen in, maar… hij komt niet meer naar beneden. Hoe loopt dit verhaal af? Je ziet het in deze spectaculaire musical voor gtoep 8.

Afscheidsmusical 2021 - Over de Kop

 

 

 

 

 

 

 • Veel inspiratie voor decor op onze facobookpagina
 • Een sprookjesachtige musical
 • Liedjes die ook de jongens hard gaan meezingen
 • Handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo’s en karaokevideo’s voor op het digibord

Bekijk deze musical

Deze musical is onze favoriet

We hebben nu al ongeveer 10 jaar de musicals van rep en roer, maar deze staat met stip op 1. Waarom? De liedjes en het verhaal. De liedjes zijn zó leuk en liggen heel lekker in het gehoor. Vooral “waar is Japie” en “Rode schoenen”. Daarnaast blijven de instructie- en karaokevideo’s zo fijn! Alles is zo te downloaden en makkelijk te vinden, ook de introductievideo is altijd weer leuk! We zijn ontzettend blij dat we ook dit jaar weer voor rep en roer gekozen hebben!

De Schalm,Vucht

 

 

De beste keuze voor een groep 8 musical

Ik vind het bewonderenswaardig hoe jullie het voor elkaar krijgen om het verhaal zó sterk neer te zetten: makkelijk te begrijpen, met veel humor voor zowel kleuters als ouders en een hele duidelijke boodschap / afscheidsthema. En dan die samenwerking met de Efteling: wauw. Al die sprookjes / geluidjes / sfeer die erin terugkomen. Ongelooflijk hoe jullie alles hebben weten in te passen. 

OBS De vogels,Oesgeest

nummer 2 

De groep 8 musical

Verboden te voeren

Leerkrachten gaven deze musical een 9.1

 

Deze musical speelt zich af in een dierentuin. Laat het publiek genieten van het voeren van de dolfijnen, een kijkje nemen in het vlooiencircus en als klap op de vuurpijl een klassiek concert bijwonen van de stokstaartjes met dirigent Aap van Zweden. Boordevol types en gebeurtenissen zodat ieder kind kan stralen.

Iedereen is druk bezig met de voorbereidingen op de komst van een nieuw en wel heel zeldzaam dier: de Oelewapper. Wanneer ze bij een repetitie van de presentatie het doek van de kooi halen, blijkt de vogel gevlogen! Waar kan hij zijn? Wie heeft hem vrijgelaten? En kunnen ze hem nog op tijd vangen voordat Koningin Minima de vogel komt bekijken?

Groep 8 musical Verboden te voeren

 

 • Neem knuffels mee voor het decor
 • Veel liedjes waaronder het afscheidslied ‘Vlieg er vandoor’
 • Heel veel interactie met het publiek
 • Handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo en karaoke video’s voor op het digibord
Bekijk deze musical

Geweldig!

Een leuk verhaal met humor, maar ook een mooie boodschap en goed te volgen voor het publiek. Pakkende liedjes en geweldig verzonnen personages. Ook weer goed verzorgd met de oefen app voor de kinderen. Net als elk jaar zeer tevreden over deze musical van Rep en Roer.

OBS de Plantage, Houten

Leuke musical met een goed verhaal en veel humor.

De musical ‘Het laatste level’ hebben wij afgelopen jaar gedaan. We hebben het ervaren als een leuke musical die goed te doen is voor de kinderen. Er zit een duidelijke verhaallijn in met veel humor en leuke personages. De dansvideo’s waren zoals altijd top. De filmpjes van Jochem Myjer over de personages waren ook een groot succes.

OBS  De Meerkoet, Dirkshorn

nummer 1 

De groep 8 musical

Het laatste level

Leerkrachten gaven deze musical een 9.4

 

De musical die het meest gewaardeerd wordt onder leerkrachten is deze musical die zich afspeelt op een pleintje in Parijs. Daar vind je echte Fransen, maar ook toeristen, modellen, wielerfans en levende stambeelden. Mitch is met zijn familie op vakantie in Parijs, maar heeft er helemaal geen zin in! Hij wil liever gamen. Als hij zoekt, raakt in de grote stad kan hij lekker verder gamen, maar dan moet hij zich wel goed verstoppen. Wie komt hij allemaal tegen in Parijs? En komt de tour de Frans ook nog langs en lukt het Matje Van der modderpoel om te winnen?

 

Het laatste level - afscheidmusical groep 8

 • Tover het podium om tot een frans pleintje
 • Veel liedjes die je meteen mee kan zingen.
 • Heel veel leuke acts zoals het marcheren met Napoleon.
 • Handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo en karaoke video’s voor op het digibord
Bekijk hier de musical

Geweldig

Ook het laatste level was weer een groot succes. We doen al jaren rep en roer musicals en deze musical stond ook weer bol van goede muziek en een grappige verhaallijn voor de kinderen van groep 3 tot en met 7 en voor de ouders en opa’s en oma’s van de kinderen van groep 8. Wat ook heel fijn is….geen ingewikkelde decorwisselingen…
jps de Kring , Rijen

Heel goed en te snappen verhaal, leuke liedjes die snel blijven ‘hangen’.

De kinderen waren heel enthousiast over het thema, de plek van de musical en de personages. Zat goed in elkaar. Bij veel musicals vind ik altijd dat het verhaal niet altijd te snappen is zonder dat je het hele script gelezen hebt. Dat er aan het eind een onthulling is die dan niet goed uit de verf komt. Dat was in dit geval helemaal niet! Leuke namen die lijken op de ‘echte bekenden’ (Matje van der Modderpoel). Liedjes waren makkelijk aan te leren en bleven goed hangen. Fijn dat er halverwege even een energizer in zit (Napoleons mars). App is heel fijn, samen met alle extra’s; uitleg over personages, tips, dansjes, tekst leren enz.

Suringarschool,Maastricht