Top 5 Beste musicals van Rep en Roer 2021

Welke musicals werden de afgelopen jaren het beste gewaardeerd door leerkrachten

Nummer 5

De groep 8 musical

Betoeterd

Leerkrachten gaven deze musical een 8.9

 

De musical speelt zich af in de Bekersteeg. Een achterafstraatje dat binnenkort gesloopt wordt om er een luxe woontoren neer te zetten. In de steeg woont een zwerver in de prullenbak. Niemand weet wie hij is, het enige wat iedereen weet is dat hij prachtig trompet speelt.

In de steeg wonen veel verschillende mensen met de bijbehorende conflicten. Als de ruzies uit de hand dreigen te lopen, speelt de zwerver op zijn trompet. Iedereen wordt stil en luistert naar de mooie muziek. Daarna is het voor de bewoners veel makkelijker om hun ruzies bij te leggen.

Maar als op een dag Ronald Ramp komt inspecteren hoe het met de sloop van de steeg gaat raakt iedereen in paniek. Als dan ook nog eens de zwerver spoorloos blijkt, weet men niet meer hoe dit nu verder moet met de Bekersteeg.

 

 • Een duidelijk en grappig verhaal
 • Eenvoudig decor 
 • Prachtige trompetmuziek gespeeld door Eric Vloeimans
 • Gratis handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo’s en karaokevideo’s voor op het digibord
bekijk deze musical

 

Super leuke musical!

Al meerdere musicals uitgevoerd van Rep en Roer en altijd veel lof van ouders! De musicals zijn van deze tijd en hebben veel leuke humor tussendoor! Heerlijk om een musical voor te kunnen bereiden waarbij heel veel al voor je uitgedacht is, maar waar je ook nog voldoende mogelijkheden hebt om zelf aanpassingen te doen!!!

Louise de Coligny, Ede

Fantastische musical!

De musical heeft een leuk verhaal met leuke humor en mooie liedjes. Ook bevat het veel verschillende typetjes, waardoor er voor elke leerling wel een passende rol tussen zit. Fijn is dat je met één decor werkt.

Obs Poseidon, Amsterdam

Nummer 4

De groep 8 musical

De dj draait door

Leerkrachten gaven deze musical een 9

 

Deze musical speelt zich af in een discotheek en in deze club komt er een heel speciale DJ draaien, met de naam Armina. Als zij komt draaien dan kan je gewoon niet stilstaan! Binnenkort komt er een groot feest helemaal in de stijl van de gouden eeuw met schilderijen van oude meesters aan de wand. Iedereen de dansvloer op en dansen maar.

Maar wat niemand weet, is dat DJ Armina eigenlijk kroonprinses Azalia is. Ze glipt in de nacht stiekem het paleis uit om haar grootste hobby uit te oefenen. Dit mogen de koning en de koning nooit te weten komen.

Als ook nog eens het beroemde schilderij ‘De kaaskoppen’ uit het paleis gestolen wordt, is de koning ten einde raad. Wacht eens… Hangt dat schilderij daar niet tussen al die andere schilderen in de discotheek? Wat doen die dieven daar, hebben ze het schilderij daar tijdelijk opgehangen om het te verbergen? En kan Armina haar passie doorzetten?

Groep 8 Musical DJ Draait Door van Rep en Roer Musical

 

 

 • Een swingende musical
 • Leuke acts waaronder een opsporing verzocht act
 • Grappige act met schilderijen
 • Gratis handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo en karaokevideo’s voor op het digibord

Bekijk deze musical

GEWELDIG

De DJ draait door is een geweldig leuke musical met leuke liedjes en grappige woordgrapjes. De leerlingen vonden het een feestje om deze musical te spelen. 

Iedereen heeft een mooie rol. Ook handig dat je aan kunt geven bij het bestellen voor hoeveel personen de musical moet zijn. Het late perfect!

Patricia, Oss

Altijd fantastische musicals, zeker voor hele grote groepen

Jullie hebben musicals die zeer geschikt zijn voor grote groepen, omdat 40 rollen ook écht 40 rollen zijn. Elke rol doet ertoe in het verhaal. Daardoor heb je in zo’n grote groep voor elk kind een rol die bij hem of haar past. Verder zijn het altijd leuke en afwisselende liedjes, is het oefenlokaal een geweldige hulp om een deel van de choreografieën te oefenen, waardoor de leerlingen hier vaak zelf mee aan de slag kunnen.

Aloysiusschool, Amersfoort

Nummer 3

De groep 8 musical

Gewoon Super

Leerkrachten gaven deze musical een 9

 

Tover het toneel om in supermarkt. Iedereen heeft thuis wel lege verpakkingen en spullen om neer te zetten. Daarna kan je beginnen met onze meest opgevoerde musical allertijden. En we weten zeker dat jullie musical Gewoon Super wordt. Zeker als de klok aan de wand begint te praten, want de klok heeft in al die jaren al heel wat meegemaakt. Maar wat hij nu  in de winkel ziet gebeuren overtreft al zijn verwachtingen.

Manus, die in de supermarkt werkt, werkt veel te hard en lost eigenlijk alle fouten op van de andere mederwerkers. Wanneer deze ietwat ouderwetse supermarkt voor de grap wordt opgegeven voor Supermarkt van het jaar moet iedereen in de benen om deze wedstrijd te winnen. Als Manus erachter komt dat hij de tijd even kan stilzetten door de klok van de muur te halen, kan hij rustig iedereens fouten herstellen. Maar als de veranderingen hem te veel worden rent hij in paniek weg. Kan de supermarkt de wedstrijd nog winnen of loopt nu echt alles in het honderd?

 

 

 • Heel veel verschillende rollen
 • Leuke acts waaronder het stopzetten van de tijd
 • Eenvoudig decor om te maken
 • Gratis handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo’s en karaokevideo’s voor op het digibord

Bekijk deze musical

Fantastisch en goed te volgen musical

Leuke, grappige musical. Goed aan te passen in aantallen. De APP is echt fantastisch! Voor kinderen heel makkelijk zo ook thuis te leren. Instructie filmpjes voor dans zijn perfect en de liedjes kunnen zo ook thuis geluisterd worden.

Lisanne, Schiedam

 

 

Het was geweldig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gewoon Super is echt een fantastische musical! – heel leuke verhaallijn die voor iedereen te begrijpen is – leuke liedjes, die snel blijven hangen en goed te zingen zijn. – grappige personages die leuk aan te kleden zijn – één decor was heel fijn – genoeg mogelijkheden voor eigen inbreng – tijd van 1,5 uur was perfect  Dus zeker aan te raden deze musical!!!

EBC Icarus, Schijndel

nummer 2

De groep 8 musical

Over de Kop

Leerkrachten gaven deze musical een 9,1

 

Een musical in samenwerking met de Efteling. Dat moet een sprookjesachtige musical opleveren! Het is een musical geworden waarbij het publiek op het puntje van de stoel gaat zitten. En natuurlijk is het een feest van herkenning met de bekende muziek uit de Efteling. En wie houdt er nu niet van achtbanen?! Stap in, dan gaat groep 8 nog een keer met z’n allen over de kop.

Japie loopt teleurgesteld door het park. Hij is zojuist uitgelachen toen hij zijn achtbaanontwerp aan de jury van de Achtbaan-challenge liet zien. Deze achtbaan kan nooit gebouwd worden. Kinderfantasie! Hij botst vervolgens op tegen een vreemde man die zijn tekening graag willen hebben in ruil voor een zakje toverbonen. Verbaasd neemt hij de bonen aan, maar dan botst hij tegen een meisje op en laat al zijn bonen vallen.

De volgende dag is er in het pretpark een gloednieuwe achtbaan uit de grond gegroeid, die reitk tot in de wolken. En hij lijkt precies op de tekening van Japie! Japie gaat er meteen in, maar… hij komt niet meer naar beneden. Hoe loopt dit verhaal af? Je ziet het in deze spectaculaire musical voor gtoep 8.

Afscheidsmusical 2021 - Over de Kop

 

 

 

 

 

 

 • Veel inspiratie voor decor op onze facobookpagina
 • Een sprookjesachtige musical
 • Liedjes die ook de jongens hard gaan meezingen
 • Gratis handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo’s en karaokevideo’s voor op het digibord

Bekijk deze musical

Deze musical is onze favoriet

We hebben nu al ongeveer 10 jaar de musicals van rep en roer, maar deze staat met stip op 1. Waarom? De liedjes en het verhaal. De liedjes zijn zó leuk en liggen heel lekker in het gehoor. Vooral “waar is Japie” en “Rode schoenen”. Daarnaast blijven de instructie- en karaokevideo’s zo fijn! Alles is zo te downloaden en makkelijk te vinden, ook de introductievideo is altijd weer leuk! We zijn ontzettend blij dat we ook dit jaar weer voor rep en roer gekozen hebben!

De Schalm,Vucht

 

 

De beste keuze voor een groep 8 musical

Ik vind het bewonderenswaardig hoe jullie het voor elkaar krijgen om het verhaal zó sterk neer te zetten: makkelijk te begrijpen, met veel humor voor zowel kleuters als ouders en een hele duidelijke boodschap / afscheidsthema. En dan die samenwerking met de Efteling: wauw. Al die sprookjes / geluidjes / sfeer die erin terugkomen. Ongelooflijk hoe jullie alles hebben weten in te passen. 

OBS De vogels,Oesgeest

nummer 1 

De groep 8 musical

Verboden te voeren

Leerkrachten gaven deze musical een 9.1

 

De musical die het meest gewaardeerd wordt onder leerkrachten is deze musical die zich afspeelt in een dierentuin. Laat het publiek genieten van het voeren van de dolfijnen, een kijkje nemen in het vlooiencircus en als klap op de vuurpijl een klassiek concert bijwonen van de stokstaartjes met dirigent Aap van Zweden. Boordevol types en gebeurtenissen zodat ieder kind kan stralen.

Iedereen is druk bezig met de voorbereidingen op de komst van een nieuw en wel heel zeldzaam dier: de Oelewapper. Wanneer ze bij een repetitie van de presentatie het doek van de kooi halen, blijkt de vogel gevlogen! Waar kan hij zijn? Wie heeft hem vrijgelaten? En kunnen ze hem nog op tijd vangen voordat konining Minima de vogel komt bekijken?

Groep 8 musical Verboden te voeren

 

 • Neem knuffels mee voor het decor
 • Veel liedjes waaronder het afscheidslied ‘Vlieg er vandoor’
 • Heel veel interactie met het publiek
 • Gratis handige oefenapp voor mobiel
 • Dansvideo en karaoke video’s voor op het digibord
Bekijk deze musical

Ontroerend, meeslepend en humoristisch

Het is een hele klus, zo’n musical instuderen, voorbereiden, decors ontwerpen en maken, kostuums regelen en ga zo maar door. Dan is het fijn om te werken met een musical van Rep en Roer! Een verhaal met inhoud en heel veel (vaak voor volwassenen) grapjes. Hierdoor is de musical als afscheid van de basisschool een groot succes. Ouders en collega’s waren onder de indruk van de acteerprestaties van de kinderen – maar dit komt mede door de duidelijk beschreven rollen. De oefen-app werkt geweldig.  De musical: Verboden te voeren is (net als vorig jaar Gewoon Super) een tekstueel en musicaal geweldige afsluiting van een bewogen schooljaar! Een aanrader dus!

Willem van Oranjeschool, Haarlem

Dankzij de musical van Rep en Roer is je musical van af dag één al een succes!

De pret begint voor de kinderen al bij het lezen van de rollen. Wat een wisselende karakters en leuke beschrijvingen. De tekst is voor alle leerlingen goed te lezen. De taalgrapjes en gebruik van figuurlijk taalgebruik maken de teksten ook nog leerzaam.  De musicals van Rep en Roer vervelen de kinderen niet en ze zingen vanaf het eerste moment de liedjes met veel enthousiasme mee.  Een aanrader!

OBS  De Meerkoet, Dirkshorn