D

Decor musical Betoeterd

Het decor van de musical Betoeterd: in dit blog zie je foto’s van hoe andere scholen vormgegeven hebben aan hun decor van deze musical.

Hoe je je decor kunt vormgeven hangt van een aantal factoren af: de grootte en locatie van het podium. De spullen die je in huis hebt. De knutselvaardigheden van de leerkracht/leerlingen/collega’s/hulpouders. De connecties buiten de deur en niet te vergeten het beschikbare budget. Elke school heeft zo zijn eigen (on)mogelijkheden hierbij.

Hieronder tonen we ter inspiratie een aantal voorbeelden van hoe scholen met hun mogelijkheden vormgegeven hebben aan het decor van Betoeterd. In het jaar dat de musical uitkwam, konden scholen hun decorfoto insturen voor de Rep en Roer-wedstrijd.


Lees hier meer blogs over decor en rekwisieten.
Ga hier naar de Facebookpagina van Rep en Roer.

 

Waar gaat Betoeterd over?

Een van de musicals waar we het meest trots op zijn speelt zich af in een steeg in een achterbuurt. Meer weten? Hier vind je alles over deze musical.

Wanneer de bewoners van de Bekersteeg ruzie krijgen is Sjef, een zwerver in een vuilnisbak, altijd degene die de ruzie kan sussen met zijn magische trompetspel.

Maar nu de wijk is opgekocht door de steenrijke zakenman Ronald Ramp, dreigt de hele buurt te verdwijnen. De bewoners komen in opstand terwijl de sloop al is begonnen. Misschien kan Sjef dit conflict oplossen met zijn trompet. Maar… waar is Sjef?!

Deze musical heeft lekker veel rollen, alles speelt zich af in één decor en heeft weer prachtige muziek, dit keer met medewerking van de bekende trompettist Eric Vloeimans. Dat belooft weer een waar spektakel te worden!

Decor musical Betoeterd