Het Land van Niks

In het Land van Niks mag niks. Niet spelen, niet schreeuwen, niet lachen, helemaal niets. Dat heeft koningin Koud’n’kill bepaald. Het volk verveelt zich nogal.

Tot dat op een dag de Doodgewone Dames arriveren met hun zoon Sebastiaan. Ze willen helpen het Land van Niks te veranderen in een Land van Wel Iets. Ze presenteren een stappenplan. Om erin te komen moet het volk eerst leren tv kijken (“eigenlijk niets doen, maar het lijkt wel iets”). Uiteindelijk gaan ze uit hun dak op een vette party. En voor het eerst sinds heel lang danst en zingt het Volk van Niks dat de spetters eraf vliegen.

Koningin Koud’n’kill is uitzinnig van woede als ze er achter komt wat er is gebeurd, en dreigt met zware straffen. Het Volk wil van haar af.

Het plan ontstaat om de koningin te betoveren tot standbeeld. Maar dan ontmoet Sebastiaan de koningin en de vonk slaat over… Zal hij op tijd zijn om de aanslag op haar te voorkomen…?

Luister hier de liedjes

iconen-40x40-groen-04Aantal rollen:17 (minimaal 9, geen maximum)
iconen-40x40-groen-05Aantal liedjes: 7
iconen-40x40-groen-01Speelduur: ruim een uur

  •  Met het handige digitale tekstboek kan je zelf makkelijk aanpassingen maken

Lees hier een gedeelte uit het tekstboek/handleiding

Wat leerkrachten zeggen over onze musicals

Een heerlijke musical met veel humor en ruimte voor eigen inbreng. Eindelijk geen doorsnee verhaal maar een modern sprookje met een twist! Echt een aanrader.

M. Hoogendoorn, De Hoeksteen

Veel gestelde vragen

Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

Deze musical is geschikt voor minimaal 9 spelers, geen maximum. Het tekstboek gaat uit van 17 spelers. Het papieren tekstboek is voor meer of minder spelers te gebruiken. Het tekstboek is ook digitaal beschikbaar en ontvang je bij bestelling.

Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

Na de bestelling ontvang je per e-mail:

  1. het digitale tekstboek (word-document)

Per post:

  1. 1 tekstboek
  2. 1 handleiding
  3. 1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

Wat is een digitaal tekstboek precies?

Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s.

Hebben jullie tips om het instuderen gemakkelijker te maken?

Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken.

  1. De liedjes zijn te vinden op iTunes, Spotify en op YouTube.
  2. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

Twijfel je of deze musical geschikt is voor jullie situatie?
Neem gerust contact met ons op.

Direct deze musical bestellen

vanaf €129,50

hetlandvanniks