X

H

Het Land van Niks

Groep 8 musical

Aantal rollen: 17 (minimaal 9, geen maximum)

Aantal liedjes: 7

Speelduur: Ruim een uur

VANAF 139.50 Incl. verzending

Samenvatting Musical

In het Land van Niks mag niks. Niet spelen, niet schreeuwen, niet lachen, helemaal niets. Dat heeft koningin Koud’n’kill bepaald. Het volk verveelt zich nogal.

Tot dat op een dag de Doodgewone Dames arriveren met hun zoon Sebastiaan. Ze willen helpen het Land van Niks te veranderen in een Land van Wel Iets. Ze presenteren een stappenplan. Om erin te komen moet het volk eerst leren tv kijken (“eigenlijk niets doen, maar het lijkt wel iets”). Uiteindelijk gaan ze uit hun dak op een vette party. En voor het eerst sinds heel lang danst en zingt het Volk van Niks dat de spetters eraf vliegen.

Koningin Koud’n’kill is uitzinnig van woede als ze er achter komt wat er is gebeurd, en dreigt met zware straffen. Het Volk wil van haar af.

Het plan ontstaat om de koningin te betoveren tot standbeeld. Maar dan ontmoet Sebastiaan de koningin en de vonk slaat over… Zal hij op tijd zijn om de aanslag op haar te voorkomen…?

LEES HIER EEN GEDEELTE UIT HET TEKSTBOEK / HANDLEIDING

 • Met het handige digitale tekstboek kan je zelf makkelijk aanpassingen maken

 • Gratis poster te downloaden bij deze musical

4.05 van de 5 sterren

19 reviews
 • 5
  3 Stuks
 • 4
  15 Stuks
 • 3
  1 Stuks
 • 2
  0 Stuks
 • 1
  0 Stuks

Anke Koldijk, Burgemeester Thalenschool

" Beste en mooiste musical tot nu toe! "

Henny Pieters, groepsleerkracht De Hoeve

" De kinderen hebben enorm genoten van de musical. De grapjes en het verhaal op zich sloten prima aan. Het valt mij alleen wel op dat er vaak in musicals gebruik wordt gemaakt van twee mensen die verliefd op elkaar worden. Dit item hoeft er wat mij betreft niet echt in. "

Wilma v/d/ Noll, OMS Griffensteyn

" Ik heb al veel musicals gedaan. Deze was de leukste sinds jaren. "

Hannah de Vos-Beckers

" Erg goede liedjes –wisselende stijlen-. goed te doen voor kleinere groepen en niet alleen voor groep 8. "

M. Kranendonk, St. Albertusschool

" Het decor was makkelijk, maar mooi. "

Edward Zoutewelle, Margrietschool

" Swingende verschillende liedjes, grappig en bijzonder verhaal. "

L. van Santen, OBS de Pendinghe

" Leuke liedjes, veel tussenmuziekjes/geluiden voor extra spanning. "

D. Wand, BS Dr Albert Schweitzer

" Veel beter bij de kinderen passend, 'los'. Veel leuke reacties van ouders. "

Jackeline Everaers, Mgr. Bekkerschool

" Het verhaal was goed te volgen en het was goed in te studeren. In vergelijking met eerder musicals was het makkelijker. "

Esther van Dokkum, Valkenburgschool

" De musical onderscheidt zich in fantasie, leuk verhaal, humor voor iedereen, leuke muziek. "

Lilian Rietveld, ’t Kockenest

" Kinderen, ouders en collega’s zijn enthousiast. Jullie hebben een goede formule gevonden. Ga zo door! "

M. Hoogendoorn, De Hoeksteen

" Een heerlijke musical met veel humor en ruimte voor eigen inbreng. Eindelijk geen doorsnee verhaal maar een modern sprookje met een twist! Echt een aanrader. "

Wim van Beek, , OBS de Arendshorst

" Prachtige musical met en prima verhaal. De musical kun je zo uitvoeren, maar ook als basis gebruiken voor een avondvullend programma. Dit heb ik bij ons op school gedaan. "

Loes van Dijk-Teekman, Het Kompas

" Een algemene, tijdloze musical en vlot geschreven met dosis humor. "

Judith Reckers, Heliomare Onderwijs

" Ik geef les op het Speciaal Onderwijs - er komen dus nog wel wat 'kritische noten' bij-. Maar ik moet zeggen: wij speelden het land van Niks en het was geweldig! Zelfs te spelen met twee niet sprekende kinderen, met leerlingen die in elro's zitten... Het was een musical waarbij ik eindelijk niet de teksten helemaal hoefde om te bouwen naar makkelijk te onthouden teksten, terwijl het voor het publiek (kinderen en volwassenen) erg leuk bleef! Veel humor in de tekst. Het instuderen ging goed - makkelijker dan voorheen. Voordeel was dat ik het verhaal als verhaal kon vertellen en de kinderen het zich daardoor makkelijker konden inbeelden. Het filmpje op de site werkte ook inspirerend voor de kinderen! Voor mij was het wel wat aanpassen vanwege de beperkingen van de kinderen, maar ook dat was goed te doen. Ik heb zo nu en dan stukjes als verteller aan elkaar gepraat. Digitaal tekstboek ideaal! Vooral omdat ik genoodzaakt ben teksten aan te passen (voor communicatie apparatuur, voor leerlingen die visusproblemen hebben), voor leerlingen voor wie het belangrijk is hun eigen naam te zien staan.. "

Carla Eppinga, 't Zwanenest

" Was heel goed te doen. Bijna alle kinderen steeds op het toneel. Niet teveel gedoe met decors. Let op dat 'Het Volk' een hoofdrol is. Meng goede met minder goede spelers. Mijn keuze is mede op deze musical gevallen, omdat ik vind dat de gangbare nieuwe musicals steeds 'drukker' worden. Iedereen lijkt een hoofdrol te moeten hebben, waardoor ik bij lezing de draad al snel kwijtraak. "

Angelique Krams, leerkracht Obs de Overhaal

" Hoewel de musical moeilijk op gang kwam en in eerste instantie ook gewoon saai leek werd het uiteindelijk een succes. Het verhaal sprak de kinderen erg aan. Wat jammer is dat er niet echt een choreografie voor de liedjes bij zit waardoor er veel tijd gaat zitten in het bedenken van bewegingen om te voorkomen dat het te statisch wordt. Maar er stond uiteindelijk een leuke en vrolijke musical. (26 spelers) "

Hanneke Janissen, vakleerkracht muziek BS De Hil

" Leuke, simpele, musical. Goed te behappen voor een kleine groep en naar mijn mening ook heel goed te doen met een iets jongere groep. De verhouding gróte tekstrollen en kleine tekstrollen vind ik niet goed. Een paar échte grote rollen en dan heel veel kleine rollen. Verder hebben jullie écht altijd hele leuke en afwisselende muziek. Fijn ook dat de tussenmuziekjes meegeleverd worden. (14 spelers) "

Helma Gastel, leerkracht De Keerkring

" We hebben de musical met de leerkrachten opgevoerd. De gehele musical: mag korter. Verhaal: Heel leuk. Liedjes: super. "

19 beoordelingen voor Het Land van Niks

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het Land van Niks” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere vragen ?

 • Is deze musical geschikt voor mijn groepsgrootte?

  Deze musical is geschikt voor minimaal 9 spelers, geen maximum. Het tekstboek gaat uit van 17 spelers. Het papieren tekstboek is voor meer of minder spelers te gebruiken. Het tekstboek is ook digitaal beschikbaar en ontvang je bij bestelling.

 • Wat ontvang ik als ik een musical bij jullie bestel?

  Na de bestelling ontvang je per e-mail:
  het digitale tekstboek (word-document)

  Per post:
  1 tekstboek
  1 handleiding
  1 cd (met muziek voor tijdens de voorstelling plus de ingezongen versie van de liedjes)

 • Wat is een digitaal tekstboek precies?

  Een digitaal tekstboek is niets anders dan een word-document van het script. Veel docenten worden hier heel blij van, want:

  1. Je kan de tekst gemakkelijk aanpassen, zoals namen van rollen veranderen (bijvoorbeeld wanneer je toch een Wilma de Weervrouw hebt in plaats van een Wil de Weerman), stukjes erbij schrijven of weghalen.
  2. Je mag ze zelf printen, dus altijd genoeg scripts voor de kinderen, hulpouders of collega’s.

 • Hebben jullie tips om het instuderen gemakkelijker te maken?

  Jazeker. De afgelopen jaren hebben we volop gewerkt aan een goede manier om het instuderen voor de kinderen én de leerkracht makkelijker en leuker te maken.

  1. De liedjes zijn te vinden op iTunes, Spotify en op YouTube.
  2. Onder de tab Tips vind je blogs van medewerkers van Rep en Roer over uiteenlopende onderwerpen die te maken hebben met het instuderen van de musical. Erg leerzaam!

Het Land van Niks

Groep 8 musical

Terug
Wat leuk dat je Het Land van Niks wilt gaan bestellen! Vul de onderstaande vragen in om je bestelling compleet te maken.

Wat krijg je allemaal erbij?

Het musicalpakket bestaat uit:

 • 1 tekstboek (voor 17 tot +/- 30 spelers, minimaal 9)
 • 1 handleiding
 • 1 cd
 • het digitale tekstboek
VANAF 139.50 Incl. verzending
 • Bij meerdere groepen binnen dezelfde locatie van de school dien je een extra instudeerpakket per extra groep aan te schaffen. Hiervoor betaal je slechts €40,- voor een tweede set. Zijn er meerdere locaties van de school die de musical willen opvoeren, dan dien je hiervoor een extra musicalpakket aan te schaffen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je ontvangt het digitale tekstboek gratis bij bestelling. Daarnaast kun je papieren tekstboekjes bijbestellen.

  Je kunt extra cd's bestellen als reserve voor als de cd kwijt of beschadigd raakt, of als oefen-cd's voor de leerlingen.

  • 14.5 €

  Een extra handleiding kan handig zijn voor een collega of hulpouder.

  • 6.5 €

Het Land van Niks
139.50

  Verzending:Gratis

  139.50

  Categorie: