N

De musical ‘Niet te filmen!’ verfilmd

‘Niet te filmen!’ verfilmd. Meester Ivo, voormalig leerkracht groep 8, tegenwoordig leerkracht voor Fourteens, én medewerker van Rep en Roer, werd geïnterviewd door NH Nieuws. Hij maakte met zijn klas een film van de musical ‘Niet te filmen!’

Corona als inspiratie

Aan het begin van de coronapandemie begon Ivo bij de school Fourteens. Vanwege de maatregelen was het niet mogelijk een musical op te voeren, dus bedacht hij iets anders.

“We hebben een keer de musical opgenomen en op de premièreavond zijn we langs de deuren gegaan om usb-sticks en zakjes popcorn uit te delen, zodat iedereen de musical thuis kon bekijken. Het jaar daarop waren er nog steeds beperkingen op school, maar mochten we wel naar de bioscoop, dus hebben we daar de musical laten zien.”

“Normaal gesproken staan de kinderen op het podium en zitten de ouders in de zaal te genieten. Maar wat toen heel leuk was, was dat de kinderen in de zaal naar zichzelf zaten te kijken en dat ze met hun ouders als gezin genoten. En dat vond ik eigenlijk wel heel gaaf.”

Musicalfilm

Die aanpak werd de inspiratiebron voor de musical van dit jaar. Ivo heeft met zijn leerlingen een film gemaakt van een Rep en Roer-musical die gaat over een bioscoop en deze opgenomen in de Cineworld.

Ze werkten samen met Cineworld, een professionele cameraman, een choreograaf en zelfs de carwash voor een regenscène. Iedereen werd opgetrommeld om er een professioneel product van te maken. “Op een maandagochtend konden we bij Cineworld naar binnen en alle scènes spelen achter de bar en in de zalen. Dat was echt heel bijzonder.”

Afgelopen dinsdag was het zover en werd het resultaat van het harde werken eindelijk vertoont. “Leerlingen konden zichzelf in zaal 1 op dat grote witte doek zien, levensgroot. De leerlingen vonden het geweldig om te zien, vooral de scènes waarin ze zelf niet te zien waren. Het blijven pubers.”

Het resultaat is een echte bioscoopfilm, inclusief zelfgemaakte reclames.

Uit: NH Nieuws, 18 juli 2023, door Loïs Iglesias

 

De film is te zien onder deze link.
Lees hier meer blog over Rep en Roer.

Meester Ivo werd geïnterviewd door NH Nieuws. Hij maakte met zijn klas een film van de musical 'Niet te filmen!'

De musical ‘Niet te filmen!’ verfilmd