R

Rep en Roer op NPO Radio 4

Rep en Roer werd in 2023 geïnterviewd op NPO Radio 4 voor het programma De Ochtend. Sander vertelt aan presentator Hans Smit over de drie ingrediënten van een goede eindmusical.

Beluister hier het interview.

Rep en Roer op NPO Radio 4

De eerste schoolvakanties zijn begonnen: het is tijd voor de musical. Sander stond als kind graag op het podium. Dit heeft er mede toe bijgedragen dat hij musical is gaan maken. Sander vertelt over het belang van de afscheidsmusical, wat de ingrediënten zijn van een goede musical en wat een populair thema is.

Lees hier meer blogs over Rep en Roer.

 

Wat is het belang van een afscheidsmusical?

Het is een afscheidsritueel, klaar zijn voor de middelbare school.

Wat is het geheim bij het maken van een musical, wat zijn de ingrediënten?

Ten eerste wil je ieder kind aan bod laten komen. Daardoor heb je in de musical geen hoofdrol. Tegelijkertijd wil je op een goede manier het verhaal vertellen. Ten slotte heeft de musical goede liedjes nodig.

Gaan jullie ook kijken?

Zeker, de drie weken voor de zomervakantie is de tijd dat de meeste scholen uitvoeren. Dan zien we wat ermee gedaan wordt. En of het de handen op elkaar krijgt. Hier leren we van voor de komende periode.

Er wordt veel bezuinigd op muziekonderwijs. Merk je dat bij de musical?

Ik vind van niet; kinderen consumeren veel muziek door social mediagebruik. Kinderen hebben talent en dat zie je gewoon. Wel komt er tegenwoordig veel op het bordje van de leraar, omdat er minder vakleerkrachten zijn.

Rep en Roer op NPO Radio 4