W

HELP! Ik moet mijn kostuum regelen voor de musical: hoe dan?

Tips van juf Marijke van Geflipt?! om te kijken met je klas

Juf Marijke van Geflipt?! vertelt over de eindmusical van groep 8. Deze keer: je kostuum regelen. Bekijk hier het filmpje:
HELP! Ik moet een kostuum regelen voor de musical: hoe dan?

HELP! Ik moet een kostuum regelen voor de musical: hoe dan?

Je oefent al weken jouw rol, je kent je tekst uit je hoofd. Je bent wel klaar voor het optreden van de eindmusical. MAAR WACHT… dat kostuum? Hoe moet je dat eigenlijk regelen? Geen nood. Na het kijken van deze video weet jij precies hoe jij een vet kostuum regelt.

Tip 1

Maak een lijstje van wat je nodig hebt. Zo krijg je een goed beeld van jouw kostuum. Stel, ik speel ober. Dan heb ik nodig:

  • een wit schort
  • een witte blouse
  • een zwarte broek
  • en een vlinderdasje

Daarna vraag ik mezelf eerst af: wat heb ik al? Dat is makkelijk: namelijk een witte blouse. Vervolgens kijk ik naar wat ik nog moet regelen. Hoe ik dat ga fixen

Tip 2

Kijk wat je kunt lenen. Wat heeft je broer of zus, vader of moeder nog in de kast hangen? Of hebben je vrienden of vriendinnen iets wat jij kunt gebruiken? Daarna check je het in de klas. Namelijk superstom als je net op internet een duur schort gekocht hebt en vervolgens in de klas hoort van je buurman: uh, ik had nog gewoon een schort thuis voor je. Zorg dus dat je ook als klas met elkaar de kostuums doorneemt. Want samen heb je veel meer spullen dan je denkt. En het is veel beter voor je portemonnee. Kun je van dat geld dat je overhoudt, samen nog een einddisco houden. Heeft echt niemand wat jij nodig hebt? Dan komt hier… tip 3.

Tip 3

Kijk in kringloopwinkels, op marktplaats of op de vrijmarkt bij Koningsdag.

Tip 4

Wees creatief. Misschien past bij jouw rol wel zo’n opplaksnor of gekke pruik. En als je dan je hele kostuum bij elkaar hebt, is het handig om dit in een tas te doen met je naam erop. Dan hou je het lekker bij elkaar en raak je niks kwijt.

 

Bekijk hier meer tips van juf Marijke van Geflipt?!
Bekijk hier het filmpje op YouTube.

HELP! Ik moet mijn kostuum regelen voor de musical: hoe dan?

HELP! Ik moet mijn kostuum regelen voor de musical: hoe dan?