W

3 danstips voor de eindmusical

Tips van juf Marijke van Geflipt?! om te kijken met je klas

Juf Marijke van Geflipt?! vertelt over de eindmusical van groep 8. Bekijk hier het filmpje: 3 danstips voor de eindmusical.

In de afscheidsmusical van groep 8 zing je, acteer je en DANS je… dansen?! Hoe doe je dat eigenlijk? Door deze drie danstips, krijg jij alle dansmoves makkelijk onder de knie.

Tip 1

Onthoud WAAROM je danst. Namelijk om beweging toe te voegen aan de liedjes. Als jij 11 liedjes lang kijkt naar wandelende takken die zingen,  is dat best een beetje saai. Dansen maakt nummers leuk om naar te kijken. Denk maar aan videoclips. Het gaat dus om bewegen tijdens de liedjes. En die bewegingen komen over als je het doet met overtuiging. En daarvoor hoef je helemaal niet goed te kunnen dansen. Zorg dat je je hoofd omhoog doet, lacht en je bewegingen groot maakt. Dat is leuk om naar te kijken!

Tip 2

In het Oefenlokaal of op de app van Rep en Roer vind je handige dansinstructievideo’s. Daarin wordt stap voor stap iedere beweging uitgelegd. Je kunt dus zoveel oefenen als je voor jou nodig is, in de klas of thuis. Dansen is namelijk net zoiets als je veters leren strikken, leren fietsen of leren gamen. Hoe meer je oefent, hoe beter je er in wordt. Iedereen kan in korte tijd een goede danser worden. Dus pak die oefenapp erbij. Hang een niet-storen deurhanger op de deur van je kamer. En bewegen maar!

Tip 3

Dans als één groep. Dus zorg dat iedereen de dansjes kan. Dat betekent dat voor de ervaren dansers sommige dansjes misschien wat makkelijk zijn. Maar voor de beginners zijn die al moeilijk genoeg. Denk dus een beetje aan het niveau van jouw hele groep en niet alleen aan je eigen niveau. Het is wel handig om de meer ervaren dansers soms vooraan te zetten, zodat ze een voorbeeld kunnen zijn voor de minder ervaren dansers.

Weetjes

  • Een ingestudeerde dans heet eigenlijk een choreografie. En als je echt cool wilt overkomen, zeg je: “Juf, kunnen we de choreo even vanaf het begin oppakken?”
  • Bij het aanleren van een dans tel je altijd tot 8. Dus… ‘1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8’. En als je een dans oefent en wilt laten merken dat we gaan beginnen, dan tel je: ‘5, 6, 7, 8’ en GO.
  • Wist je dat het ook leuk is om met attributen te dansen? Een ballon, een pompom of een glow-in-the-dark glitterstick.

Bekijk hier meer tips van juf Marijke van Geflipt?!
Bekijk hier het filmpje op YouTube.

 

3 danstips voor de eindmusical