K

Nationaal Fonds Kinderhulp

Rep en Roer steunt Kinderhulp

Eind 2020 zagen we de documentaire Klassen van Sarah Sylbing en Ester Gould. Over hoe verschillend de thuissituatie is van kinderen in Nederland en wat dit doet voor hun kansen voor de toekomst. Wij van Rep en Roer willen graag een goed doel steunen dat dichtbij het werk staat dat we doen. Deze kansenongelijkheid is natuurlijk iets dat ook in groep 8 speelt. Daarom steunt Rep en Roer het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Kinderhulp helpt met iets groots of iets kleins. Zodat iedereen het gevoel heeft erbij te horen en gelijke kansen krijgt voor de toekomst.

Vanaf 2021 steunt Rep en Roer Kinderhulp met een vast bedrag per verkochte musical.

Hieronder lees je meer over Kinderhulp.

Desiree vertelt wat Kinderhulp voor haar en haar dochter heeft betekend:

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje van de Sint. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. We helpen ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind. 

1 op de 12 kinderen

1 op de 12* kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat zijn ruim 300.000 kinderen tot 21 jaar die een verre van zorgeloze jeugd hebben. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is. Vrienden thuis uitnodigen is spannend, want er is zo weinig. Voor een warme winterjas als het écht koud begint te worden, is niet altijd genoeg geld. Ook een fiets, om met vrienden mee naar school te kunnen fietsen, is niet vanzelfsprekend. Laat staan verder kunnen studeren na de middelbare school…

Iets groots, of iets kleins

Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Bijvoorbeeld een dagje uit, fiets, opleiding, leesboek, warme winterjas of cadeautje van de Sint. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor de kinderen. Nu en in hun toekomst.

Als anderen niet kunnen helpen

Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. Onvoorwaardelijk. We helpen met waar een kind behoefte aan heeft. En altijd via maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente of jeugdhulpverlener.

Ruim 110.000 keer een kind geholpen

Dankzij de collecte-opbrengst, onze donateurs, sponsoren en partners hielpen we in 2020 ruim 110.000 keer een kind. Dat deden we met iets groots, of iets kleins. Dingen die heel gewoon lijken, maar toch het verschil maken voor kinderen die opgroeien in armoede. Bijvoorbeeld met:

  • 6.200 bijdragen aan studie/schoolmaterialen
  • 5.800 bijdragen voor kamerinrichting
  • 3.300 fietsen
  • 5.800 dagjes uit
  • 75.000 cadeaus met pakjesavond

Wil je zelf direct doneren? Klik dan hier.

Lees hier meer blog over Rep en Roer.

Nationaal Fonds Kinderhulp