T

Trompettist Eric Vloeimans geeft tips

Voor de musical Betoeterd vroeg Rep en Roer aan Eric Vloeimans, een van de bekendste trompettisten van Nederland, om de trompetpartijen in te spelen. In dit filmpje geeft Trompettist Eric Vloeimans tips over hoe je een trompet vasthoudt.

Eric Vloeimans

Eric Vloeimans is een van de bekendste trompettisten van Nederland. Omdat een personage uit de musical Betoeterd trompet speelt, nodigde Rep en Roer Eric uit om te vertellen over zijn instrument.

Toen hij ongeveer tien jaar oud was, zag een een trompet op televisie. Een mooie zilveren, glimmende trompet. Hij vond het zo’n mooi geluid dat er uit die trompet kwam, dat hij dacht: dat wil ik ook.

Chet Baker

In de vorige eeuw leefde een heel beroemde trompettist: Chet Baker. Hij was bekend om zijn melancholische spel. Vooral met dit liedje is hij heel beroemd geworden: My funny Valentine. Op deze trompettist is het personage, Sjef Beker, gebaseerd.

Speel jij Sjef Beker?

Misschien ben jij wel degene die Sjef gaat spelen. Dan moet je ‘playbacken’ op een trompet. (Tenzij je zelf heel goed trompet speelt natuurlijk, dan kun je het live spelen tijdens de voorstelling!) Dan is het goed om te weten wat je met je lippen moet doen als je trompet speelt en hoe je hem vasthoudt. Je lippen moet je een beetje naar binnen krullen als je je mond op het mondstuk zet. Eric laat in het filmpje zien hoe je de trompet het beste kunt vasthouden.

Eric Vloeimans in Betoeterd

In welke liedjes kun je Eric horen spelen? Je hoort hem in de nummers Altijd in de buurt, Wie is Sjef en Zwaai maar.

 

Bekijk hier een filmpje over Chet Baker.
Bekijk hier meer blogs over de musical Betoeterd.

Speel jij Sjef in de musical Betoeterd? Trompettist Eric Vloeimans geeft tips. Ook speelde hij de trompetpartijen van deze musical in.
Trompettist Eric Vloeimans geeft tips

 

Waar gaat de musical over?

Wanneer de bewoners van de Bekersteeg ruzie krijgen is Sjef, een zwerver in een vuilnisbak, altijd degene die de ruzie kan sussen met zijn magische trompetspel.

Maar nu de wijk is opgekocht door de steenrijke zakenman Ronald Ramp, dreigt de hele buurt te verdwijnen. De bewoners komen in opstand terwijl de sloop al is begonnen. Misschien kan Sjef dit conflict oplossen met zijn trompet. Maar… waar is Sjef?!

Deze musical heeft lekker veel rollen, alles speelt zich af in één decor en heeft weer prachtige muziek, dit keer met medewerking van de bekende trompettist Eric Vloeimans. Dat belooft weer een waar spektakel te worden!

Trompettist Eric Vloeimans geeft tips