W

Wat kun je doen tegen de zenuwen?

Kaj van der Voort, bekend van de boyband B-Brave, was even op zijn oude basisschool De Lunetten in Heemskerk, waar hij de vragen beantwoordde van de leerlingen van groep 8. Deze keer de vraag: wat kun je doen tegen de zenuwen?

Wat kun je doen tegen de zenuwen?

Als je een musical gaat spelen, ga je optreden voor een zaal met mensen. Leuk, maar ook spannend. En misschien wel een beetje té spannend. Dan word je zenuwachtig: je hart gaat sneller kloppen, je ademhaling wordt korter, je trilt, je krijgt het koud of je wordt zelf een beetje misselijk. Hoe kun je daarmee omgaan?

Tip van Kaj

“Het beste is om heel rustig te blijven tijdens de groep 8 musical. Doe van te voren iets wat je leuk vindt en waar je rustig van wordt. Vertrouw erop in dat het goed komt en maak je niet druk om dat je foutjes gaat maken. Dan moet het helemaal goed komen.”

Je kan dus het beste om de dag van de uitvoering beter nog even een potje voetballen of iets anders wat je fijn vindt, om buiten te doen dan alsmaar aan de musical te denken. Je hebt de afgelopen weken hard gewerkt en veel geoefend. Waarom zou het vandaag ineens niet meer lukken, terwijl de repetities de afgelopen weken zo lekker ging? Heb vertrouwen in jezelf en probeer te genieten van met elkaar op het podium staan. Een foutje vindt niemand erg!

Lees hier meer blogs over plankenkoorts.
Vind hier meer vlogs van Kaj van der Voort.
Bekijk hier de website van Kaj van der Voort.

Optreden met de musical is leuk, maar ook spannend. Wat kun je doen tegen de zenuwen? Kaj van der Voort van B-Brave geeft een tip.

Kaj van der Voort

Kaj van der Voort (Beverwijk, 5 juli 1996) is een Nederlands presentator en zanger. Hij was vier jaar lang lid van de boyband B-Brave.

Sinds 2019 is Kaj presentator van het Nickelodeon Familie Festival. Ook was hij in 2019 en 2020 een van de deelnemers aan de televisiequiz The Big Music Quiz. Op 24 juli 2020 kwam Kaj na twee jaar muzikale stilte met een nieuwe single, Gevangen in gedachten. In 2021 deed Kaj mee aan De Alleskunner VIPS.

Wat kun je doen tegen de zenuwen?