H

Het kiezen van de afscheidsmusical

Jullie gaan een afscheidsmusical opvoeren. Dan is het allereerste begin natuurlijk het kiezen van de afscheidsmusical. Waar vind je die, waar let je op met kiezen en hoe betrek je de kinderen bij de keuze? Hieronder een aantal tips.

Zoeken

  • Ga online op zoek naar een afscheidsmusical. Gebruik zoekwoorden als ‘musical groep 8’ of ‘afscheidsmusical’. Laat eventueel de kinderen meezoeken.
  • Via de sites van musicalproducenten kun je heel veel te weten komen over de musical. Bekijk de trailer van de musical, lees een deel van het script en de handleiding, beluister de muziek, bekijk de rolverdeling en lees reacties van leerkrachten die de musical eerder hebben uitgevoerd.
  • Wil je meer weten? Bij Rep en Roer Musicals is het mogelijk om een digitaal proefpakket aan te vragen, waarbij je het volledige script kunt lezen dat geschikt is voor het aantal spelers dat jij hebt. 

Instudeertools bekijken

  • Kijk of er extra’s beschikbaar zijn die jij handig vindt: bijvoorbeeld dansinstructiefilmpjes, karaokefilmpjes voor de zang of een app waarmee de kinderen zelf kunnen oefenen.

Kiezen uit drie titels

  • Kies drie musicals die je aanspreken en die bij je klas passen. Je kunt letten op: is de lijn van het verhaal leuk en helder, spreken de liedjes aan, is het aantal rollen geschikt. Maar ook: krijg je er energie van, zie ik dit mijn leerlingen doen?
  • Presenteer de drie genomineerden in de klas door het introductiefilmpje te laten zien op het digibord en/of het verhaal voor te lezen. Laat de klas vervolgens stemmen (eventueel blind: ogen dicht en hand opsteken). Als er tussen de twee musicals die het hoogste scoren weinig verschil is qua aantal, laat de klas dan opnieuw tussen deze twee musicals kiezen.

 

Veel succes met het maken van de keuze!

 

Het kiezen van de afscheidsmusical

 

Lees hier meer blogs over beginnen met de musical.
Klik hier voor de overzichtspagina van alle schoolmusicals: Musical op school.

Het kiezen van de afscheidsmusical