H

Hoe kun je het beste je tekst leren?

Kaj van der Voort, bekend van de boyband B-Brave, was even op zijn oude basisschool De Lunetten in Heemskerk, waar hij de vragen beantwoordde van de leerlingen van groep 8. Deze keer de vraag: hoe kun je het beste je tekst leren?

Hoe kun je het beste je tekst leren?

Als je een musical gaat spelen, moet je je rol leren. Of je nu veel of weinig tekst hebt, het kan lastig zijn om die goed in je hoofd te krijgen. Wat moet ik zeggen, maar ook: waneer moet ik het zeggen. Kaj heeft hier de volgende tip voor:

Tip van Kaj

“Je kan je tekst het beste markeren met een gele stift. Dan ga je je eigen zinnen zoveel mogelijk herhalen. Niet alleen je eigen tekst, maar ook de tekst van de tegenspeler, zodat je echt weet wat er komt. En dan blijven herhalen en blijven herhalen. Je kan tegenwoordig ook de tekst inspreken op je telefoon zodat je het terug kan luisteren en jezelf kan overhoren.”

Je kan bijvoorbeeld de tekst inspreken, maar lees dan je eigen tekst niet hardop voor maar in je hoofd, zodat daar iedere keer een stilte valt. Als je de opname dan weer terug luistert, kan je jouw tekst opzeggen waar de stilte valt. Een leuke manier om jezelf te overhoren!

 

Vind hier meer vlogs van Kaj van der Voort.
Bekijk hier de website van Kaj van der Voort.

Kaj van der Voort geeft een tip.

Kaj van der Voort

Kaj van der Voort (Beverwijk, 5 juli 1996) is een Nederlands presentator en zanger. Hij was vier jaar lang lid van de boyband B-Brave.

Sinds 2019 is Kaj presentator van het Nickelodeon Familie Festival. Ook was hij in 2019 en 2020 een van de deelnemers aan de televisiequiz The Big Music Quiz. Op 24 juli 2020 kwam Kaj na twee jaar muzikale stilte met een nieuwe single, Gevangen in gedachten. In 2021 deed Kaj mee aan De Alleskunner VIPS.

Hoe kun je het beste je tekst leren?