K

Uitgelicht: ‘Volg die Ster’

School: Katholieke Basisschool De Zevensprong uit Cuijk
Musical: Kerstmusical Volg die Ster 

“We hebben de musical gespeeld met 21 kinderen”, zegt Janneke Kusters, docente van groep 7. Inmiddels is het op De Zevensprong een soort traditie geworden dat de leerlingen van groep 7 een kerstmusical instuderen. “Ik kreeg er meteen zin in toen ik de grappige beschrijving van de musical las. In de klas hebben we het filmpje bekeken en waren ook de kinderen erg enthousiast.”

“We hebben de musical op school uitgevoerd, maar ook een keer in een bejaardenhuis. Een bijzondere ervaring, want niet alle ouderen waren stil tijdens de voorstelling. Er kwam zelfs een dame halverwege de voorstelling met haar rollator binnengewandeld, die tegen een van de spelers die als soldaat netjes bij de ingang stond opgesteld zei: “Wat kiek de gij lelijk!”. Gelukkig lukte het alle spelers goed om in hun rol te blijven. Naderhand hebben de kinderen nog door de zaal gelopen om praatjes te maken en hun kleding te laten zien en te laten voelen.”

“Het was een sfeervolle en tegelijkertijd grappige musical. Het klassieke kerstverhaal wordt op een eigentijdse manier verteld. Zowel de kinderen als de ouders hebben er enorm van genoten. Het enige commentaar dat we kregen was: ‘Jammer dat het zo snel afgelopen was’!”

 

Uitgelicht: ‘Volg die Ster’