Kerstmusical

Kerstmusical 2018 - De Kerstnar


In deze kerstmusical krijgt de kerstnar te horen dat er een kindje is geboren en besluit hij op kraamvisite te gaan. Hij neemt cadeautjes mee: een deken, een brood en een knuffel. Onderweg komt hij huilende kinderen tegen. Ze hebben het koud. De kerstnar kan ze toch niet in de kou laten staan? Hij geeft ze de deken. Verderop ziet de kerstnar weer huilende kinderen staan, ze hebben honger. Hij geeft ze het brood. Als er weer verderop kinderen zijn die niets te spelen hebben, geeft hij ze de knuffel. Helaas heeft hij nu helemaal niets meer om aan de baby te geven. De drie koningen die hij onderweg tegenkomt hebben grote cadeaus bij zich. Ook de herders, de os en de ezel hebben cadeautjes voor de pasgeboren baby. Ze vinden het maar stom dat de kerstnar met lege handen op kraamvisite gaat. De kerstnar schaamt zich hiervoor. Hoe kan hij zo voor Maria en Jozef en de baby verschijnen?

Kerstmusical - De laatste kerstboom


Deze kerstmusical begint op het dorpsplein, daar staan namelijk een aantal kerstbomen –verklede spelers- klaar om verkocht te worden. Grote bomen, kleine bomen, dikke en dunne bomen. Alle bomen scheppen op over wie het mooiste is en eerst verkocht zal worden. Het kleine boompje Denneke verheugt zich er enorm op om in een huiskamer te staan en het kerstfeest te mogen beleven. Hij maakt zich alleen een beetje zorgen: hij is wel erg klein. En een beetje scheef. En veel naalden heeft hij ook al niet. Zou iemand hem eigenlijk wel willen kopen?!

Kerstmusical - Volg die ster


De kerstmusical volg die Ster volgt de verhaallijn van het bekende kerstverhaal over de geboorte van Jezus Christus. Maar dan anders. De koning is een mopperkont die het niet kan uitstaan dat hij niet precies weet hoeveel volk hij heeft. Maria en Jozef, die net bezig zijn met het inrichten van de kinderkamer, moeten naar Bethlehem voor de volkstelling. Als ze daar geen hotel blijken te kunnen vinden, besluiten ze te overnachten in een stal. De herders op het veld krijgen die nacht bezoek van Heaven en Angel, twee op motoren rijdende engelen: “Check die ster!” zeggen ze. De herders en de drie koningen treffen elkaar op kraamvisite in de stal. Als zij de baby bewonderen, staat opeens de koning met zijn gevolg voor de deur. “Waarom wordt er een nieuwe koning geboren terwijl er al een koning is?” Wat nu? Hoe moeten ze ervoor zorgen dat de koning de baby met rust laat? Je gaat het zien in deze sfeervolle kerstmusical.