k

Vrolijke
kerstmusicals

Ga naar onze shop
  • geschikt voor school of kerk
  • geschikt voor alle leeftijden
  • Een aansprekend verhaal voor spelers en publiek

Nieuw: Lichtjes in het duister

Polle
parachute parachute
U

UITGELICHTE MUSICALS

De webshop voor groep 8 musicals

  • Online of telefonisch bestellen
  • Na bestellen dezelfde dag al te downloaden vanuit je account
  • Achteraf betalen op factuur zonder extra kosten
Harry
Wolken Bodyguard
L

LEUKE REACTIES!

Marjan Bronkhorst - ‘t Palet

Ook dit jaar hebben we met 2 groepen een voorstelling ingestudeerd. Met 52 leerlingen in 2 groepen. Kinderen kwamen vanaf de herfstvakantie op woensdagmiddag naar school. We hebben gewerkt met gemixte groepen, kinderen van de groepen 5-8 door elkaar. Dat was superleuk. Volgend jaar heel graag weer ! Het script was leuk en de liedjes ook. Wondermooie nacht en Im wens je een vrolijk kerstfeest hebben we met alle kinderen ingestudeerd en gebruikt in een filmpje als kerstwens voor de ouders.

Anselma - Bonifatiusschool

Fijne, makkelijk in te studeren musical. Mooie liedjes!!!

Tamara - Enschedese Schoolvereniging

Een erg prettige musical, met een goed verhaal en leuke liedjes. Deze duurt niet te lang en werkt fijn met de handleiding, cd en tekstboekjes. De kinderen en publiek waren erg enthousiast met de mooie kerstgedachte die er in verscholen gaat. Wel jammer dat er zo weinig kerstmusicals bijgeschreven worden die kunnen meten aan deze voor 30 leerlingen.

Marieke van Wijn - Brede School Rembrandt

Wij hebben de voorleesmusical opgevoerd als kerstviering. Deze is zeer positief ontvangen. Iedere bouw 1/2, 3/4, 5/6, 7/8 zong een liedje en 20 kinderen uit de groepen 5 en 6 speelden pantomime. Enig minpuntje was voor ons het feit dat het liedje 'Op weg' wel heel vaak werd herhaald. Dit merkten we aan het publiek in de zaal.

Tante met hapjes
O

Over Rep en Roer

Meike Veenhoven
Sander Geboers
Ivo van Meurs

Rep en Roer Musicals maakt musicals voor het basisonderwijs, zoals afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het is bijzonder om samen met je klas, waar je zoveel jaren mee bent opgetrokken, de basisschooltijd af te sluiten met een musical. Aan dit leuke en leerzame proces willen wij graag bijdragen.

Meer over ons
Skate Kids
M

Kerstmusical

Een kerstmusical opvoeren is een van de leukste manieren om op school het jaar af te sluiten. Voor veel kinderen is dit ook de eerste keer dat ze op het podium staan in een musical, dus een ervaring om nooit meer te vergeten. Honderden scholen genoten de afgelopen jaren van de liedjes en verhalen in kerstsfeer van Rep en Roer Musicals.

Je kunt een kerstmusical opvoeren met groepen uit de midden- of bovenbouw, maar met de hele school.

De kerstmusicals van Rep en Roer zijn met respect voor het christelijk geloof geschreven. Het geloof over het voetlicht brengen is niet de taak van de Rep en Roer, maar we vinden de kerstgedachte wel prachtig. Zo hebben we het oorspronkelijke kerstverhaal over de geboorte van Jezus bewerkt in de kerstmusical Volg die Ster. Met onder andere een prachtig herderslied en een liedje over de dieren in de stal. Ook de kerstmusicals De Kerstnar en  Lichtjes in het duister hebben het kerstverhaal als uitgangspunt, maar dan verteld vanuit een ander perspectief.

Maar we hebben ook een kerstmusical waarmee we juist belichten hoe verschillend mensen in de wereld kerst vieren, namelijk de musical De laatste kerstboom. Daarin blijft er in een kerstboomstalletje een boom onverkocht. Aan de hand van de mensen die de boom komen kopen komt hij erachter hoe kerst door verschillende mensen gevierd wordt.

Al onze kerstmusicals hebben een ding gemeen. Ze bevatte prachtige liedjes die de kinderen snel mee kunnen zingen, zodat er op de laatste dagen van het jaar prachtige kerstklanken door de school klinken.