W

Nog maar drie weken te gaan

Door Ivo van Meurs, leerkracht groep 8

Het is een veel te warme vrijdagmiddag. We hebben net lang geoefend voor de openingsdans en we hebben nog drie weken te gaan. Nog maar drie weken… Meester Ivo, jarenlang meester voor groep 8, weet uit ervaring: het komt goed.

Nog maar drie weken te gaan…

“Het einde van het schooljaar komt in zicht. Wij waren dit jaar vroeg op kamp en hoewel je als leerkracht af en toe graag anders zou zien, telt er voor de kinderen daarna nog maar één ding: de musical. Voor mij ook iets waar ik altijd naar uitkijk, maar ook iets waar elk jaar stiekem weer meer tijd in gaat zitten dan eigenlijk de bedoeling was.

… en we zijn er nog lang niet!

Na het verdelen van de rollen vlak voor de meivakantie, volgde het uit het hoofd leren van de tekst. Hier hebben de kinderen een week of vier voor gehad en laten we zeggen dat dit niet voor iedereen voldoende tijd bleek te zijn… Wat we nog moeten doen? Eh….het podium wordt komende week neergezet, het decor is half af, we missen nog flink wat attributen, lang niet alle kleding is compleet (een parachutist, hoe verzin je dat :-)) en we hebben nog geen enkele keer op het podium kunnen oefenen. Blijft ook lastig, omdat bij ons het podium net als bij veel andere scholen altijd staat op de plek waar de kleuters gymmen of de overblijf is.

Daarnaast zitten lang niet alle dansjes er helemaal in en hoe krijgen we in een paar scènes in vredesnaam zoveel kinderen op het iets te kleine toneel? En hoe houd je er 27 stil als er maar 5 op het podium staan? Kortom, de spanning neemt toe, zeker bij de 32 kinderen uit mijn groep die zich nu steeds meer gaan beseffen dat het al bijna ‘voor het echie’ moet…

Stress?

Voor mij als leerkracht reden tot stress? Welnee, we zijn precies even ver als alle jaren hiervoor. Maar dat hoeft de klas nog even niet te weten, laat ze zich maar lekker druk maken en straks de pannen van het dak gaan spelen. Want dat gaan ze zeker doen, daar ben ik van overtuigd! Voor jullie waarschijnlijk allemaal heel herkenbaar… Chaotische drukke weken; voor veel van ons de hoofdreden om ooit voor groep 8 te hebben gekozen toch?

Nog maar drie weken te gaan… Dat klinkt weinig, maar het is meer dan je denkt!”

we zijn er bijna

Vind hier meer tips van meester Ivo.

Nog maar drie weken te gaan