W

Wat kan je met de app?

HierLeuk, een app. Maar hoe werkt het, en wat kunnen de kinderen ermee? Bekijk het filmpje hieronder.

Wat kan je met de app?

Leuk, een app. Maar hoe werkt het, en wat kunnen de kinderen ermee?

Hoe werkt het

De kinderen kunnen de rep en roer oefenapp gratis downloaden op hun telefoon. Ze loggen vervolgens in met hun voornaam en de klassencode. Die krijgen ze van hun leerkracht. In de portal van de app is deze klassencode te vinden. Hier heeft de leerkracht ook de rollen aan de leerlingen toegekend. Alles over hoe dit gaat, vind je in het filmpje: wat moet ik doen om de app te kunnen gebruiken

Overzicht

Op de app kun je in het overzicht kiezen wat je wil doen: de liedjes, de dansjes, de teksten oefenen, de rollen bekijken of tips lezen.

Mijn teksten

Hier zie je de scènes die jouw personage speelt. Je kunt ook ‘alle scènes ‘ aanklikken. Verder kun je de tekst van je rol onzichtbaar maken, zodat je kunt oefenen.

Liedjes

Hier kun je de YouTubes van de liedjes beluisteren. Dit zijn de meezingversies die je ook vind in het Oefenlokaal.

Dansjes

Hier kun je de YouTubes van de dansjes bekijken. Dit zijn de dansclips en de dansinstructies. Deze vind je ook in het Oefenlokaal.

Rollen

Hier kun je een beschrijving van alle rollen bekijken. Als je op de afbeelding van de rol klikt, kun je lezen over deze rol.

Tips

Hier lees je algemeen tips over het spelen van de musical.

Berichten versturen

Vanuit de portal kun je als leerkracht berichten versturen naar de leerlingen. Bijvoorbeeld: ‘Morgen oefenen we scène 5’. Of: ‘Neem morgen je kleding mee’. 

 

Hier vind je meer blogs en vlogs over de app.

Wat kan je met de app?